BLACK LIVES MATTER

 

Idag skal jeg legge meg helt flat og innrømme at jeg ikke har tatt meg tid. Jeg skal innrømme at jeg har vært en av de som har vært i min egen boble, i full fart med meg og mitt. Jeg er vanligvis en av dem som alltid leser nyheter, fordi jeg liker å holde meg oppdatert. Jeg hadde fått med meg hva som foregår i USA, men kun sånn svakt i bakgrunn. Men jeg hadde ikke sett noe video, jeg hadde ikke lest meg opp. Jeg var en av de som i formiddag, fortsatt ikke kunne hele historien. Men ikke fordi jeg ikke bryr meg. 

I ettermiddag satt jeg meg ned og begynte å lese. Tårene triller, og jeg sitter i dette øyeblikk så ekstremt påvirket. Dagens jobb og innlegg er utsatt. Jeg er noen dager for sent ute, men jeg ville likevel både innrømme at jeg var det – og fortelle at det aldri er for sent å ta ansvar rundt det som skjer. Det virker så uvirkelig at slike ting skjer. Hvordan kan slike ting fortsatt skje? Det grusomme drapet på George Floyd av politi er en av mange hendelser opp igjennom.Jeg blir så tom og frustrert. Jeg har hengt meg på #blackouttuesday på Instagram men føler et ansvar på å ville gjøre mer. Jeg når ut til mange og tenkte derfor å dele med dere hva vi kan gjøre, utenom å dele et svart bilde.

 • Amnesty Norge har en underskriftskampanje du kan signere HER som omhandler at den ansvarlige for dødsfallet på George Floyd må bli stilt til ansvar. Det tar under 1 minutt!
 • På fredag holdes det en fredfull demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden mellom 16-18. Har du mulighet, still opp og gi støtte.
 • Informasjon. Les deg opp. Jeg har allerede sittet et par timer og lest, lært og blitt klokere på problematikken. Rasisme skjer overalt, også i Norge. Sjekk bla ut kontoer som @blklivesmatter og @colorofchange
 • Bruk tid på å lære barna gode verdier rundt at vi har ulik hudfarge. Lær dem at vi alle er like på innsiden.
 • Påvirk. Du trenger ikke være en influenser for å gjøre en forskjell. Snakk høyt ved middagsbordet, i familieselskaper, på vennekveld. Har du kunnskap, har du argumenter. Overbevisende argumenter som kan endre synet til en annen og gjøre en forskjell.

La oss stå sammen.

9 kommentarer
  1. Det er ikke for sent å sette seg inn i denne problematikken. Det vil ALDRI være for sent å bry seg og å sette seg inn i ting. Takk for ærligheten din og at du velger å vite og opplyse andre. TAKK!

   Jeg har som deg felt tårer… tårer av sorg og frustrasjon, og samtidig innsett at jeg ikke skjønner. Jeg skjønner ikke hvordan det er, men jeg ser og skjønner at det begås urett diskriminering.

   Jeg vil ikke være en av dem som cruiser videre på min heldige posisjon i samfunnet. Jeg velger heller å bruke den som støtte ved å heve stemmen og si i fra når jeg ser uretten bli utført foran meg. Jeg velger det som er rett…

   Hvis jeg ikke ville likt å bli behandlet slik, hvorfor skal jeg godta at den utføres ovenfor andre?

   1. Før du ble født så var Norge kjent som Europas Fattighus. Vi hadde ingenting. Men dine forfedre jobbet livet av seg for et bygget et normalt og trygt land for deg. Og nå sitter du å griner og vil donere deg selv og landet ditt til afrika fordi en neger drepte seg selv med en overdose fentanyl i USA…. Du må skjerpe deg. Du har blitt lurt. Du er en veldig, veldig snill nordmann. Vi blir opplært til å være det. Men du er dumsnill. Og det er livsfarlig. Din heldige posisjon i samfunnet har nordmenn svettet blod for å gi deg. Si tusen takk og støtt landet og folket ditt. Verken du, jeg eller Norge skylder afrika noe som helst. De må ta vare på seg selv, slik vi gjør. Jeg vet godt at det finnes urett i verden. Slik har det alltid vært. Jeg vet også godt av vi nordmenn har kun ett ansvar og det er å ta vare på nordmenn og landet vårt. Du må velge, du kan bo i ditt eget trygge land og ha det bra. Eller du kan gi bort alt for å late som om du er god. Også må du da sitte på en søppeldynge uten mat og føle deg god der. Skjerp deg, støtt landet ditt. Du ødelegger ditt liv og land.

  2. Kan du snart bruke plattformen din til å snakke om ME også?! Ikke får man svar på det man spør om engang. Trodde dette var en viktig sak for deg, men du har kanskje glemt at du var/er syk…..

   1. Ta og skjerp deg. For en ekkel kommentar og komme med….
    Kanskje du har glemt at det finnes endel andre som tar opp det med ME og at hun fokuserer på det hun syns er viktig akkurat Nå?!

    MEsquaden på snapchat er forresten en fantastisk konto der du sikkert får svarene du leter etter.

   2. Hei. Så absolutt ikke. Jeg har i 3 år snakket om ME jevnt og satt mye lys på tema. Men det er viktig å trå forsiktig rundt ME, da veldig mange dømmer og får det oppi halsen. Siden det ikke er lenge siden jeg ga en lang avhandling på snap, har jeg ventet med å legge ut på bloggen. Dette er rett og slett strategi og godt gjennomtenkt så flest mulig hører etter ❤️ Uten å gå lei. For ME er så viktig å spre kunnskap om.

   3. For en utrolig kjip kommentar å komme med! Det er tross alt hennes plattformer hvor hun selv må få lov til å bestemme hva hun snakker og skriver om. Det er da nok av informasjon å hente andre steder hvis du har så dårlig tid.

  3. Kjære vene, skal dere bortskjemte drittunger importere alle amerikanske problemer til Norge?? Du sier du gråter over `drapet` på Geroge Floyd, vet du noe som helst om han? Det gjør jeg, George Floyd var en narkoman tyv og en falskmynter som var mest kjent for å ha banket skiten ut av dama si en 10-12 ganger. Når George Floyd ble arrestert, så var han full av fentanyl og han hadde pustevansker på grunn av det. George Floyd døde av en overdose fentanyl, han hadde vært død uansett hva politet hadde gjort. Og kan du forklare for meg hva du hadde gjort hvis du måtte stoppe en 2 meter høy aggressiv afrikaner som var kjent for vold og dopmisbruk? Hva hadde du gjort? Jeg hadde ikke holdt han fast, jeg hadde skutt han i hodet med engang.

   Og dere idioter er nødt til å forstå at Norge har lenge vært verdens mest tolerante land. Dere leser om problemer i USA i esktremt venstrevridde aviser også tror dere at vi har de samme problemene i Norge. Latterlig. Norsk politi er verdens minst rasitiske og latterlige liksom-politi. Og black lives matter er en marxistisk terror-organisasjon. Jeg støtter ikke BLM, jeg støtter ikke George Floyd og jeg støtter ihvertfall ikke idiotiske latterlig drittnordmenn som ødelegger landet vårt fordi de så noe `rasisme` på nyhetene fra USA. Dere er nødt til å forstå at det finne svarte folk som er noen skikkelige jævler. Svart hud betyr ikke at du er et fantastisk menneske. Du gråt når du så George Floyd, jeg lo høyt. Ett problem mindre i verden, det er bestandig bra. Dere lettskremte godhetsposører må skjerpe dere. Dere begynner å bli noe så inn i helvete irriterende. Dere finner innbilt rasisme overalt også syter dere og krever at alle andre skal kaste bort livene sine på å redde afrikanere fra seg selv. Ikke faan, den går ikke.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg