HUNDERFOSSEN TIPS

Reklame | Hunderfossen park & Hotell

Hei og Hopp! Bloggen har fått seg en liten planlagt sommerferie men nå er det hverdag igjen på mandag og jeg får mulighet til å jobbe mer igjen, også med blogg. De siste ukene har vært helt utrolig koselige (og krevende hehehe) – 3 uker med hele familien samlet. Som mange av dere så, har vår ferie i år vært Hunderfossen og ettersom mange vurderer å reise dit i august tenkte jeg det kunne være litt fint med et sammendrag på tips og erfaring.

 

TIPS 1: Hunderfossen hotell

Dette hotellet fortjener SÅ MYE SKRYT!

Hunderfossen Hotell ligger 400 meter unna Hunderfossen og enda nærmere Barnas Gård, noe som var utrolig praktisk. Vi kunne bare tusle bort uten å tenke på parkering. I tillegg så tilbydde hotellet utrolig mye i seg selv og hadde masse aktiviteter å by på. Det var et ekstremt fint uteområde med minigolf, mini atv bane, leie av svanebåt, aktivitetskort +++. Hver kveld kjørte de barnekino og deretter ungdomskino og kundeservicen var helt utrolig bra. Man merket godt at de ansatte var godt vandt med barn, og de var skikkelig flinke til å få barna (og meg helt ærlig) til å fantasere seg bort i en verden fylt med prinsesser, troll, askeladden og norske folkeeventyr. Emma ble rå på trolljakt, foråsidetsånn.

Hotellet tilbyr alt fra enkle hotellrom til store hytter og jeg kunne tenkt meg å reise tilbake neste år sammen med besteforeldre og leie en kjempe hytte. Stort uteområde og masse gode tilbud. Maten var også himmelsk og smittevern tiltakene utrolig bra.

 

TIPS 2: Sett av mer enn en dag på Hunderfossen.

Man kommer nok fint igjennom på en dag og. Men hvis kjøreveien er litt lang og du liker som meg å ta livet med ro så syntes jeg syntes det var helt utrolig fint å kunne fordele Hunderfossen på 2 dager. Da kunne vi tilpasse oss kø, tusle rundt i rolig tempo og legge en god plan på dag 2. I tillegg fikk vi da en rolig ettermiddag på hotellet med aktiviteter der.

 

 

TIPS 3: Last ned appen.

Hunderfossen appen var helt genial! Det skal være et køsystem der, slik at du kan booke deg inn og fysisk stå å vente. Men den var dessverre nede mens vi var der. Den var likevel utrolig ålreit. Du fikk full oversikt over når forestillinger var, hvor alle toaletter finnes. Du fikk opp varsel hvis du var nærme noe som skjedde og man kunne huke av alder. Feks er begge mine barn under 120 cm, så jeg huket av dette og fikk opp alle aktiviteter som var for oss. Og for alle som lurer, det var mye å gjøre for Liam på 5 år og Emma på 2 selvom det også er attraksjoner for eldre der.

 

TIPS 4: Spis på trollsalen

Det var en stor opplevelse i seg selv å sitte nede i trollsalen. Dekorasjonen var helt RÅ, det var store troll som holdt taket oppe og barna storkoste seg. Det var veldig viktig for Liam og gi kos til alle trollene, haha. Maten smakte også himmelsk!

 

TIPS 5: Ta med egen mat

For andre måltider er det helt topp å ta med egen mat der, det var mange fine steder å sette seg ned og det var mulig å låne grill. Utrolig flotte gressplener med bord og det var aldri noe problem å finne plass.

 

TIPS 6: Kombiner med Barnas Gård

Barnas gård ligger rett ved Hunderfossen og var utrolig trivelig for store og små. Man kunne mate mange av dyrene, holde kaniner og kose. Skikkelig lykkefølelse og jeg ble jo like ivrig som barna. I tillegg var det en kjempe kul hinderløype der som Liam elsket. Veldig fritt og koselig sted som barna stortrivdes på.

 

Alt i alt hadde vi en helt utrolig fin tur, barna storkoste seg og jeg syntes køene gikk relativt fort. Det var et par-tre ting som er mest populært som krevde litt ventetid men det må man nesten regne med. Smitteverns tiltakene var flotte, det var tegnet ringer på bakken i køene. Barna forsto og syntes det var gøy å holde seg inni ringen, det var tross alt “lava” på utsiden 😉 Frokosten på hotellet var allerede på bordet når vi kom slik at man ikke hadde buffe og fikk kontroll. Takk for oss!

 

 

Har du vært i Hunderfossen før? Del gjerne tips!

 

 

TUJA PLANTING 4-DUMMIES

Tuja eller Thuja? Jeg ser selv leverandørene skriver ulikt. Men jeg mener altså buskene 90% av nordmenn har i hagen sin som skal ha en form for “Nå ser ikke naboen meg” funksjon. Når vi flyttet hit i 2015 var det allerede plantet noen bukser rundt hagen, men disse rev vi bort da de 80% av året bare var greiner. Planen var å plante Tuja rett etterpå, men vipps så hadde to år gått. Vi innså derfor at nå var det på tide å gjøre noe med dette:

Jeg vil starte med å si at JEG ikke er noe ekspert, og tipsene jeg gir er KUN passert på googlesøk og hva jeg har fått beskjed om fra leverandør. Det er MYE meninger om hvordan man skal plante Tuja har jeg forstått, men dette er metoden vi gikk for etter mye søk.

Trinn 1: Fjerne alt av ugress, røtter og vekst i området. Det skal være min. 40 cm bredde på rekken du graver ut.

Så var det klart for innkjøp. Vi hadde 30 meter med hekk som skulle settes opp. Vi kjøpte jord på Byggmax da de hadde 4 40L sekker for 99 kr. Et annet alternativ er å bestille henger med jord eller hente selv om man har. Men vi gikk for sekker. Hvor mye du trenger avhenger av mye, vi kjøpte ca 40 sekker med jord og 20 sekker med kugjødsel. Det anbefales og blande ut med gjødsel for best resultat, ca 40%. Først fylte vi opp med jord:

Tuja kjøpte vi av Hageland, det var defintivt billigst. Vi gikk for Tuja Brabant siden Brabant er typen vi har langt nabogrensen et annet sted. Siden vår hekk skal fungere mot innsyn, kjøpte vi 100-125 cm i høyde. Hageland sine priser varierer litt utifra hvor man bor, og jeg ringte rundt som en gal siden nesten alle var utsolgt, for hele sesongen! Men tilslutt fikk vi tak i, og i tillegg betalte vi bare 99 kroner per Tuja på 100-125 cm. For å sammenligne, plantasjen sin 80-100 cm koster 179 kr så Hageland var uten tvil billigst. For de som lurer (ja for vi lurte faktisk og fant ingenting på nett) så skal nettingen ikke taes av Tujaen i bånn:

 

 

Man trenger 2 Tuja per meter, det var anbefalt med ca 50 cm i mellom. Planter man de for tett, tar de næringen fra hverandre og det er lettere at de dør.

Etter at all Tuja var plantet, la vi svetteslange. Vi så på gardena men det hadde kostet 1000 kr! Biltema sin var faktisk LETTERE å kjøte sammen og kostet 300 kroner for 40 meter.

Den skrur vi bare på ved behov og lar gå noen timer, alt etter været. Følg med på jorden. Helt genialt, dette var det en haug av følgere som tipset meg om – så takk til dere <3

Det eneste som gjenstår nå er å legge bark, jeg så både maxbo, Coop bygg og byggmax har 4 sekker for 99. Barken hjelper å holde på fuktighet, pluss at jeg synes det ser pent ut og vi får gjemt svetteslangen.

Da krysser jeg bare alt jeg kan – for at flest mulig faktisk overlever. Og håper dere fikk svar på hva dere lurte på, om ikke får dere bare legge igjen en kommentar og spørre 🙂

KROPPEN MIN

Vi vurderer oss selv hele tiden. Vi ser etter ting som kan forbedres, vi leter etter feil. Ofte feil ingen andre enn oss selv ser og vi blir vår første dommer. På mange måter er vurderinger fint, vi utvikler oss ved å jobbe mot noe bedre. Jeg sier ikke at vurderinger er feil. Men med tiden har fokuset kanskje gått fra å vurdere “kunne jeg vært mer hyggelig idag” til “jeg burde hatt en strammere rumpe”.

Kroppsfokuset står sterkere enn noengang, og forventningene er skyhøye. Utseende-fokuserte trender står i høyt fokus og i lang tid har mangfold vært glemt på reklameplakatene. Vi dømmer vårt eget utseende og egen kropp mer enn noengang, så jeg ønsker å fortelle deg dette:

Du er ikke for tykk eller for smal. Nesen din er ikke for stor eller for liten. Brystene dine henger ikke for mye og magen din er ikke for løs. Kroppen din er ikke for stygg eller for slapp. Faktisk, så gir kroppen din deg idag.

Den har bært deg og hjulpet deg igjennom sykdom. Den har vært med på en stor reise, og plukket deg opp hver gang du har falt. Kroppen din har gjennomgått hjertesorg og hjulpet deg forbi. Den har helbredet åpne sår og brekte bein. Kanskje kroppen din til og med lagde en baby for deg?

Kroppen din har gitt deg hver eneste dag. Kanskje ikke alle har vært like optimale, men du er her idag. Selvom du har snakket ned om din egen kropp i lang tid, så har den kjempet for deg hver dag. Kjempet for at ditt hjerte skal slå.

Så kanskje det er på tide å gi deg selv en klem? Se hvor utrolig bra kroppen din er, fokusere på den enorme funksjonen den gjør. Uavhengig av størrelse, kroppstype, hudfarge eller årstall. Uavhengig av merker, skavanker og arr. For kroppen din jobber for deg, og dere to skal være et team for alltid.

Slik tenker jeg ofte når jeg tar meg selv i å snakke ned om min egen kropp. Noenganger kan det hjelpe å sette ting i perspektiv, noenganger kan det hjelpe å fokusere på hvor fantastisk kroppen sine funksjoner er. For min del, spesielt svangerskapet. Kroppen min lagde to fantastiske barn. Kroppen min produserte et eget organ, morkaken. Kroppen min produserte melk. Hvordan kan jeg egentlig mislike den?