SOMMERENS FERIEPLANER AVLYST

God fredagskveld! Her forsvinner dagene til oppussing på vaskerommet, jeg har en tendens til å fokusere litt vel mye på et prosjekt når jeg først starter. Skulle jo helst vært ferdig igår. Fler som er sånn? Uansett, midt oppi alt sitter jeg også å grubler over sommerens ferieplaner.

Vi skulle egentlig tilbake til Italia på Glamping i juni. Vi prøvde konseptet for første gang ifjor og ble helt frelst. For de som ikke fikk det meg seg, så er glamping en “glamorøs versjon” av camping. Vi bodde i et lite camping hus i et stort resort rett utenfor Venezia som virkelig hadde ALT. Planen var derfor å være i Italia ikke bare en, men to uker i sommer.

Men det kan vi jo bare se langt etter.. Det blir norsk sommer i år, og vi får så klart gjøre det beste ut av det isteden. Vakre Italia og Glamping står forhåpentligvis enda etter at Corona har roet seg og turen får komme senere. Vi vurderer derfor å finne på noe gøy i Norge, men ser allerede at mye er utsolgt. Dyreparken i Kristiansand feks, er det verdt å dra dit? Hva tenker dere om smitterisiko på slikt?

Hva skal dere i sommer, og har dere noe å anbefale? Måtte du avlyse noe?

59 kommentarer
  1. JAAA dra til Kristiansand dyrepark! Det er sååå verdt det og kjempe gøy for alle sammen! Ville generelt sett etter en hytte på Sørlandet og leid! Lillesand er en nydelig perle, 20 min fra dyreparken!!

  2. Kristiansand dyrepark er fantstisk! Vi er herfra, så har årskort, og har vært førre ganger under corona. Parkere er såpass stor at det ikke er noe problem å holde avstand. De er også ofte rundt å spriter lekeplasser og attraksjoner etter hver gang man er i de 🙂

   Min gutt er 3 år, og han elsker alt i dyreparken! Så kan virkelig anbefales!

  3. Tjøme er et av de fineste feriestedene i Norge. Det ligger i Vestfold og Telemark ca 20-30 minutter unna Tønsberg by. Mye fint her ute. Et perfekt sommersted for en familie med litt yngre barn.

   1. Vi bor ca 1 time unna hunderfossen. Å vi pleier å dra ditt på sommeren i ferien, unga har det så gøy. Kan grille lunsj, badet osv. Like i nærheten har du barnasgård, hvor du kan dra å besøke dyr. Så med unger kjempe flott. Men Kristiansand dyrepark har nok litt mer spennende utvalg vil jeg tro, aldri vært der, men blir absolutt en tur ditt 😁

  4. Kristiansand dyrepark helt klart, er der hvert år med barna. Vil anbefale å reise utenom fellesferien, vi reiser som regel i slutten av mai/starten av juni. Får riktignok ikke med oss Sabeltann show men det er for sent på kveld for mine små uansett. Vi bor på dyreparken hotellet hvert år, elsker det.
   Hunderfossen er også gøy. Lilleputthammer får mye skryt, jeg kan ikke fordra stedet men det er min mening 😅 (ble matforgiftet hele gjengen den gangen vi var der)

   Tusenfryd. Bø sommarland. Kongeparken.. mange fine steder å reise til 🙂

  5. Glamping høres jo veldig bra ut! Kjipt dere ikke får dratt dit i år. Du har ikke noen bilder fra i fjor å vise fra det?

   Vi hadde planer om dyreparken i sommer (før korona), men dropper nok det i fellesferien ihvertfall siden jeg tenker alle andre kommer til å være der da. Men den er midt i blinken for unger på din alder. Vår lille er 2,5 år og hun storkoste seg der i fjor, og gleder seg masse til vi skal dit igjen (hun kunne stått i timesvis og sett på apene). Forhåpentligvis får vi tatt en tur ila høsten istedet.

  6. Hunderfossen familiepark 😊 hytte på Norefjell. Fjelltur på dagen, bade i elva og i boblebadet etter fjellturer 😊 er sjukep. Så må sjå først at vi får reise.

  7. JA til dyreparken i Kristiansand! Små og store elsker den. Anbefaler å kjøpe billetter til begge parker og minst to-dagers då det ikkje går an å oppleve alt dyreparken har å by på på berre ein dag!🤭 Kaptein Sabeltannshow om kvelden er også eit must, begynner seeeint (kl 23) men så verdt det! Det er magisk!👏🏼👏🏼 Hadde med meg gutten min som nett hadde fylt 5år og han var heilt trollbundet frå start til slutt 💙

  8. Vi har årskort i dyreparken og det er alltid en slager å reise dit! Det er mange fine perler på Sørlandet, og aller helst palmekysten- Mandal 😋 helt objektivt sett 😂 håper dere får en fin sommerferie! Gleder meg til å høre hvor den ender 😀

  9. Hunderfossen familiepark er fin. Mange ulike bilbaner ungene kan kjøre. Blir kjent med norske folkeeventyr inni slottet og inni trollet. En tur innom supervideografen, hvor du får følelsen av å fly over Norge. Rafting er gøy. Er noe for barn i alle aldre. Sønnen min var der i fjor, da var han ikke to en gang, kosa seg masse. Var med søskenbarna sine i alder fra 5-14 år, alle hadde det topp! Tips: ta med grillmat og grill på gassgrillene i parken!

  10. Kristiansand dyrepark er virkelig nokke å oppleve! Vi hadde 4dager der, fekk sjå mange forskjellige show med dyra og hadde 1dag i badeland:)
   Artig for både store og små!

  11. Lei et lite hus/hytte ved sjøen🤩 Kragerø feks er jo supert! Vi er der (svigers bor i Kragerø) og på hytta i bamble ☺️

  12. JA til Dyreparken, det er virkelig verdt det!! Vi satt akkurat å skulle bestille vår årlige tur til Hellas da koronaen slo til, men det blir såklart ikke noe av. Så håper på en tur til Dyreparken ihvertfall 🙂 Og kanskje oppleve sørlandet litt mer enn vi har gjort tidligere.

  13. Sørlandet, kristiansand og dyreparken er fantastisk på sommeren. Kan anbefale deg å sjekke ut “barnas sørland” på fb, der dukker det opp mange spennende forslag som ikke “koster skjorta” .
   Glamping har de faktisk på Lomsesanden i Farsund Kommune også 😍

  14. Sørlandet, kristiansand og dyreparken er fantastisk på sommeren. Kan anbefale deg å sjekke ut “barnas sørland” på fb, der dukker det opp mange spennende forslag som ikke “koster skjorta” .
   Glamping har de faktisk på Lomsesanden i Farsund Kommune også 😍

  15. Sørlandet, kristiansand og dyreparken er fantastisk på sommeren. Kan anbefale deg å sjekke ut “barnas sørland” på fb, der dukker det opp mange spennende forslag som ikke “koster skjorta” .
   Glamping har de faktisk på Lomsesanden i Farsund Kommune også 😍

  16. Vi kommer ikke til å reise til dyreparken i år, har ferie midt i fellesferien! Vi blir nok her i Hardanger. Reiser til Mikkelparken, en tur på fjellet, husvogna til mine foreldre og kanskje en tur østover til min bror og familien hans 😊

  17. Tjøme/Hvasser er et veldig fint feriested/øy. Ligger i Vestfold og er ca. 30 minutter fra Tønsberg med bil.

  18. Her måtte vi avlyse danmarksturen i starten av Juni. Men 4 åringen ville til dyreparken i Kr.sand i sommerferien. Så da blir det ferietur til kr.sand i år 😊

  19. Nå skal det sies at det er en del år siden, men noen av mine beste minner er fra da foreldrene mine tok meg med til Kristiansand dyrepark, Bjørneparken, Hunderfossen osv, så absolutt verdt det! 🥰 Vi reiste mye med campingvogn rundt om i Norge og Sverige gjennom barndommen min og vi barna elsket det!😍

  20. Langedrag natur park! Kjempe fint å dra med barn. Tror dere kan telte hder og, eller sove på noen av hyttene der😊

  21. Vi skal til Kristiansand dyrepark en uke, med en på 11 og ei på nesten 2 da, og gleder oss masse 😁 Har trua på at det blir bra, til tross for litt restriksjoner!
   Ellers er det jo koselig på Hunderfossen, og evt Lilleputthammer. Der var vi i fjor 😊
   Foldvik familiepark er også helt suverent, der er vi hver sommer 😁

  22. 17 års erfaring med parker for barn, har vært de fleste steder.. og pappaen til eldste frøken er fra Agder så vi har nesten vært i dyreparken alle år siden hun ble født.. kjempe trivelig der altså, mye å gjøre, nesten for mye så du burde være der 2 dager minst. MEN det er som regel mye kø, mye folk, redd for å miste ungene som plutselig kan gjemme seg eller løpe fra en, kan bli en tendens til stress momenter og det er svindyrt for en hel familie!
   Jeg vil derimot anbefale en park som vi begynte å besøke for noen år siden som passer PERFEKT spesielt for barna dine i den aldersgruppen de er i, Mikkelparken i Hardanger! Mer jovial, koselig, morsom, hyggelig plass skal du lete lenge etter for barn, OG det er deilig for foreldrene der også sånn som man ser for seg og ønsker i en park men som aldri pleier å stå til forventningen vet du, men her er det!😅🤩
   Campingplass med mye aktiviteter og basseng tilknyttet også 🤗 Kanskje koble sammen med en langweekend i Bergen med ett besøk i akvariet, fløyen og deilig mat på for eks Olivia på bryggekanten 🤩

  23. 17 års erfaring med parker for barn, har vært de fleste steder.. og pappaen til eldste frøken er fra Agder så vi har nesten vært i dyreparken alle år siden hun ble født.. kjempe trivelig der altså, mye å gjøre, nesten for mye så du burde være der 2 dager minst. MEN det er som regel mye kø, mye folk, redd for å miste ungene som plutselig kan gjemme seg eller løpe fra en, kan bli en tendens til stress momenter og det er svindyrt for en hel familie!
   Jeg vil derimot anbefale en park som vi begynte å besøke for noen år siden som passer PERFEKT spesielt for barna dine i den aldersgruppen de er i, Mikkelparken i Hardanger! Mer jovial, koselig, morsom, hyggelig plass skal du lete lenge etter for barn, OG det er deilig for foreldrene der også sånn som man ser for seg og ønsker i en park men som aldri pleier å stå til forventningen vet du, men her er det!😅🤩
   Campingplass med mye aktiviteter og basseng tilknyttet også 🤗 Kanskje koble sammen med en langweekend i Bergen med ett besøk i akvariet, fløyen og deilig mat på for eks Olivia på bryggekanten 🤩

  24. Mine erfaringer:
   (mine meninger)

   Dyreparken i Kristiansand: fint, men bør ta det over 2-3 dager for å få med seg alt. Dyrt, mye venting så alle under 12 år blir veeeldig utålmodige, de over 12 år blir utålmodige bare x’D

   Hunderfossen: veldig fint for familier med barn under 12 år, skal man spise der er det på skalaen: helt greit til dyrt, men de har muligheter for å grille egen mat der og det synes jeg var et stort pluss. Litt venting enkelte steder men veldig greit. Litago-huset var en stor hit!

   Bø i sommarland: var egentlig ikke noe for de minste synes jeg. Ok til dyr pris, men mer aktuelt for barn 8+

   Tusenfryd: ikke mye for de minste. Mye venting, dyr mat. Kom til åpningstid, men karusellene åpnet ikke før 2 timer etter at parken åpnet. Spillebodene åpnet heller ikka samtidig med selve parken, ikke mat og drikke heller. Så vi gikk i 1time og 20 minutter i parken uten at noe som helst var åpent, hva var vitsen med å åpne så tidlig og slippe folk inn og ikke noen ting er åpent?! Etter 1t og 20min så åpnet to boder, en med lykkehjul og en med sånn der man trekker i snor og vinner en liten eller stor gevinst. Lite å gjøre for barn under 8.

   Amadeusparken: supert for familier med barn som liker dyr. Ok pris, husk å ta med nok drikke 🙂

  25. Mine erfaringer:
   (mine meninger)

   Dyreparken i Kristiansand: fint, men bør ta det over 2-3 dager for å få med seg alt. Dyrt, mye venting så alle kan 12 år blir veeeldig utålmodige, de over 12 år blir utålmodige bare x’D

   Hunderfossen: veldig fint for familier med barn under 12 år, skal man spise der er det på skalaen: helt greit til dyrt, men de har muligheter for å grille egen mat der og det synes jeg var et stort pluss. Litt venting enkelte steder men veldig greit. Litago-huset var en stor hit!

   Bø i sommarland: var egentlig ikke noe for de minste synes jeg. Ok til dyr pris, men mer aktuelt for barn 8+

   Tusenfryd: ikke mye for de minste. Mye venting, dyr mat. Kom til åpningstid, men karusellene åpnet ikke før 2 timer etter at parken åpnet. Spillebodene åpnet heller ikka samtidig med selve parken, ikke mat og drikke heller. Så vi gikk i 1time og 20 minutter i parken uten at noe som helst var åpent, hva var vitsen med å åpne så tidlig og slippe folk inn og ikke noen ting er åpent?! Etter 1t og 20min så åpnet to boder, en med lykkehjul og en med sånn der man trekker i snor og vinner en liten eller stor gevinst. Lite å gjøre for barn under 8.

   Amadeusparken: supert for familier med barn som liker dyr. Ok pris, husk å ta med nok drikke 🙂

  26. Det finnes steder i Norge hvor de har glamping. Vi prøvde det for 2 år siden, fantastisk!! Koster litt, men er verdt det. Mange fine steder å se i Norge utenom de store parkene også 🙂 Eventuelt kombinere det 🙂

  27. Det finnes steder i Norge hvor de har glamping. Vi prøvde det for 2 år siden, fantastisk!! Koster litt, men er verdt det. Mange fine steder å se i Norge utenom de store parkene også 🙂 Eventuelt kombinere det 🙂

  28. Heihei! Jeg har sommerjobb i Hunderfossen andre året i år, og jeg synes det er en super park for familier. Tror nok dere som familie hadde kost dere der! Smitteverntiltak er allerede i gang, slik at det skal være trygt for både ansatte og besøkende. Jeg har mange trivelig, serviceinnstilte og imøtekommende kollegaer. Anbefaler å ta med egen mat (til de fine grillene), siden jeg personlig synes mate er litt dyr, og da ville jeg heller kjøpt en deilig is/vaffel etc. Vil anbefale å sjekke ut Hunderfossen-appen for full oversikt over attraksjoner, servering og alt du måtte trenge av info for å se om dette kunne passer dere.

  29. Vil anbefale Langedrag Naturpark! Herlig uteområde med dyr som får leve på egne premisser med store områder å boltre seg på. Ridning for barn og voksne, omvisninger til alle dyrearter inkl i inngangspris, store uteområder som minsker smittepress, hest og kjerre rundt herlige tjernet fullt av andunger, verdens søteste geiteflokk (inkludert kjendisgeita Blåne fra Snøfrisk-reklamene), får være med inn til reinsdyr, fjellrev og elg (med mindre dette er fjernet pga disse tider), hundekjøring, seterdag med tur til setra hvor man får oppleve seterlivet slik det var før i tida, ja you name it.
   En fantastisk plass for både store og små!

  30. Anbefaler virkelig Foldvik familiepark ved Stavern! Fantastisk fin park for småbarnsfamilier❤️ Rimelig park å besøke, og Stavern er jo også knallfint å reise til på sommeren.

  31. Hunderfossen og Lilleputthammer var såååå gøy når jeg var yngre! Har kjempegode minner derfra, så det vil sannsynligvis dere og deres unger også ha❤️

  32. Kristiansand dyrepark anbefales virkelig!! Og det kapteinsabeltann showet er så utrolig bra selv om det begynner litt seint..
   Vil tro parkene er veldig nøye med smittevernstiltak så er selv ikke bekymret for det!

  33. Åå æ huska vi dro te hundefossen mangeee år sia når æ va lita. Va drit fette artif fyyyfaen.Va sånn kjøreskole der du fikk fake setifikat, å va ett sånt stort troll som va en resturant (anbefales å ikke spise der), va vanntura, berg-og-dahlbane (ves æ ikke tar heilt feil??) å masse anna sånn artig🤩🤩

  34. Kristiansand er absolutt verdt turen. Lei hus eller hytte på privatmarkedet. Vi er alltid 2 dager i dyreparken, en hviledag, vært på Sabeltann show de 3 siste årene 😊🙌🏼 Og så har vi alltid en hel dag i badelandet. Vi pleier å være 1-2 dager i byen, og en shoppingdag på Sørlandssenteret hører med. Vi pleier å reise med venner som har barn i samme alder. Det er mange fine badesteder i Kristiansand, og mange skjærgårdsperler 🙌🏼 Vi tar hjemmeferie i år, reiser en dag til tusenfryd og en dag til Hunderfossen. Ellers så har vi båt og bor nærme flere strender. Så vi ser fram til å ha hjemmeferie i år. Var i Italia i fjor, helt greit men kjenner det skal bli godt å bare lade batteriene og ta ferien som det kommer 🙌🏼

  35. Har dere vært i Bjørneparken i Flå. Der er det sååå fint for små og store. Ellers kanskje tretopphytte i Ringsaker kunne være noe😉det er ikke langt fra Hunderfossen heller.

  36. Har dere vært i Bjørneparken i Flå. Der er det sååå fint for små og store. Ellers kanskje tretopphytte i Ringsaker kunne være noe😉det er ikke langt fra Hunderfossen heller.

  37. Vi vurderer Aukrust senteret i Alvdal, se flåklypa 😍 med 3 barn fra 2 til 11 år tror jeg det kan bli moro 😍

  38. Hei.
   Vil anbefale Mandal, ei skjult perle med enormt mange nydelige strender, koselig by og et fantastisk sommerparadis, 40 minutter til Kristiansand. Mine foreldre vurderer å leie ut huset sitt, så det er bare å ta kontakt om dere ønsker å leie i sommer 😊

  39. Jeg har barn på ca samme alder som dine, og opplever at de er for små for Hunderfossen enda. Mye de ikke kan kjøre. (Liam er nok stor nok for mye☺️) Lilleputthammer er jo veldig fint for de litt mindre. Vi hadde 4 turer dit i fjor👌🏼
   Ellers er jo dyreparken alltid en hit, spørs bare hvordan smittevern fungerer der🤔

  40. Dyreparken er knall! Vi var der forrige helg, og de har god kontroll på smittevernstiltak. Parken er så stor at man ikke går oppå hverandre.

   Farsund er 1,5 timer unna – der har de glampingtelt og noen nydelige strender. Sjekk ut lomsesanden camping ☺️

  41. Ikke glem Lilleputthammer, rett ved Hunderfossen. Tusenfryd i miniatyr og også med klatrepark osv. Kjempe stas og på et lite oversiktlig område

  42. Anbefaler namskogan familiepark og på veiene nord kjøre kysten og atlanterhavsparken i Ålesund 🙂 og rypetoppen aktivitetspark

  43. Må virkelig slå et slag for Mikkelparken i Kinsarvik! Bare å oppleve Hardanger er en tur for seg selv- men mtp på barna er parken en innertier! Passer for de aller minste og opp til ca 9-10 år! (Gokart bane litt oppi veien for de eldre)!

   Men en oversiktlig park men flott badeanlegg, søt historie om Mikkel og vennene hans som parken er bygget på, flotte og hyggelige ansatte og en kjempefin tilhørende campingplass med hytter!
   Har vært mye i dyreparken, noe som er en opplevelse det også! Men mikkelparken har noe eget ved seg❤️

  44. Vi skal til Dyreparken andre året på rad! Det er verdens koseligste familie park! Mye du får oppleve for pengene og ikke like minst så er det like gøy for unga som de voksne 🤩 anbefaler veldig! Vi skal også på showet på kvelden noe som er ekstra stas.
   🌞

  45. EKT Langedrag Naturpark er et fantastisk sted å reise til i sommer, de har gode smittevernsregler😊 En utendørs park med mange forskjellige norske dyrearter, hvor barna kan kose seg masse i trygge omgivelser. Dyretunet er fylt med geiter, kaniner, hester, kuer, highland, gris og høns. Det er mulig å ri på hest, kjære hest og vogn. Omvisning med ulv, gaupe, elg, villsvin, moskus, fjellrev, rødrev og reinsdyr. Alle kan være med inn til elg, reinsdyr, fjellrev og rødrev. En dag man husker lenge 🤩

  46. Dyreparken i Kristiansand er tipp topp tommel opp!!🤩 Men et godt tips: hvis dere f.eks velger å kjøpe billetter til kveldsshow med Kaptein Sabeltann der, må jeg virkelig anbefale dere å kjøpe todagers-pass i parken. Første dagen: KUN SHOW på kvelden. Andre dagen: resten av parken. Parken er så stor, og det er så mye og se. Barna vil være helt utslitt hvis dere ser parken på dagen og drar på show på kvelden. Kommer garantert til å sovne på det showet. Trust me!

   Hunderfossen er også supert!!😃

  47. Dyreparken vil jeg varmt anbefale, både for store å små! Er fra Kristiansand selv, og elsker dyreparken. Er 20 år😅
   Parken er skikkelig stor, så om det ikke er STAPPA med folk, så går det fint an og holde god avstand! 😊 Anbefaler å dra dit!
   Barna kan kjøre med Sabeltann båten, og det er mange nydelige dyr å se på ☺️

  48. Vil absolutt anbefale Hunderfossen. Knall for barn i alderen dine barn er i. Mykje Morro for store og små.

   Dyreparken er også kjekk, men større, og garantert mykje meir folk og styr.

  49. Dyreparken er fantastisk, barna mine elsker det ennå selv om mine begynner og bli store. Selv om det er mange mennesker i den parken føles den ikke overbefolket pga det er så stort der. Jeg ville ikke dratt til hunderfossen, din gutt vil nok være for liten til og kjøre en del attraksjoner som han nok ville syntes vært gøy av bilene etc men lilleputthammer rett ved er også fint for begge barna dine.

  50. Hei! Dyreparken i Kristiansand var vi på i fjor. Sønnen min som da var 4.5 år storkoste seg veldig! Vi sov på scandic sørlandet(gåavstand,mye som skjedde på hotellet hver dag,badebasseng,og litt leker utenfor) kjempeflott! Vi så på alle dyrene,de har badeland,vi kjørte med tog gjennom hakkebakkeskogen,var på kutoppen! Super gøy🤩 sønnen min vil veldig gjerne tilbake!
   Hunderfossen var jeg på selv som liten jente,og jeg har mange,mange gode minner derfra. Gleder meg til å ta med sønnen min dit for første gang😊

  51. Vokst opp på Sørlandet og var alltid i dyreparken, sabeltann show på kvelden er helt magisk både for voksen og barn!

   Husk at det er lov å ha medbrakt mat og drikke i dyreparken og mange benker og bord man kan sitte å spise på inne i parken. Mye billigere enn den svindyre maten man får kjøpt i parken. ☺️

  52. Hva heter stedet dere var/ skulle på glamping? Høres ut som noe jeg vil sette på ønskelista til framtia 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg