FJERN DEN JÆVLA RØYKEN DIN!

Solen sto høyt på himmelen, endelig sommer. Lunsjen skal nytes ute, slike dager får man så sjeldent her i Norge – tenkte jeg. Vi satt oss midt i solsteika på Egon og bestilte mat. Smittevern var tatt godt hensyn til, og jeg gledet meg til en time med skravling og kos. Men det ble ikke så veldig kos allikevel.

I det maten ble servert rakk jeg kjenne 30 sekunder på lukten av BLT sandwichen før en ny lukt tok over. En forferdelig lukt. Røyklukten. På bordet ved siden av oss ble lighteren tent og røyken svampet inn.

Ikke bare luktet jeg røyken, jeg smakte den i munn. For meg som ikke røyker kjennes det veldig godt. Måltidet som skulle nytes i solen ble spist med en “tett nese” i håp om å dempe hodepinen. Hos meg utløser røyklukt hodepine og i mange tilfeller migreneanfall. Den corona meteren gjorde dessverre ingen under her. Og hva med babyen andre siden? Eller damen bak som kanskje har astma? Plutselig satt vi fler mennesker rundt å var passiv røykere fordi en fyrte opp den ene etter den andre røyken med kaffen sin.

Virkelig? Er dette ok? Er hele uteområdet på spisesteder forbehold røykere i 2020? Må jeg sitte inne fordi jeg ikke ønsker å spise i røyklukt? Jeg kjenner jeg blir så forbanna provosert, bare av å skrive det. HVORFOR er ikke dette forbudt? Dere vet at passiv røyk skader like mye, om ikke mer? Informasjon tatt fra NHI: Den røyken som kommer direkte ut i rommet, er mer giftig og skadelig enn den røyken som blir filtrert i lungene til røykeren og pustet ut. Ved passiv røyking kan du få i deg like mange helseskadelige stoff som om du hadde røykt selv. 

Det påpekes hele tiden “hva med de som dynker seg i parfyme”? Forstår ikke folk forskjellen på at å tenne en røyk er helseskadelig for absolutt alle rundt? Man kan ikke sammenligne parfyme med røyk, selvom også parfyme er skadelig for mange. Det går ikke kun på lukten, det går på at lungene til en ikke røyker skades helsemessig for gjennomgå fordi en røyker skal kose seg. Barn utsettes for passivrøyking på utesteder hele tiden. Barna spør ikke om å få et nytt bord.

Jeg angrer på at jeg ikke sa ifra. Men etter en rask gjennomlesning på NHO og røykeloven ser jeg at det er tilltatt å røyke på uteservering. Så hvordan nytte ville det egentlig gjort i det store bilde? Hadde jeg bestemt, så hadde det vært total forbud. Men kunne ikke det minste uteservering hatt reserverte bord i et område til røyk? Jeg fatter ikke at utestedet kan la en person  sitte å fyre opp en røyk ved noen som sitter å spiser. For meg er det så logisk folkeskikk. Du utsetter faktisk helsen min.

Jeg er skikkelig lei. Jeg kom hjem og måtte skifte klær. Ja for selv kjolen min fikk røyklukt festet i seg selvom vi satt ute. Og Paracet er inntatt i håp om at hodepinen forsvinner. Så jeg spør dere, kjære lesere. Hva mener dere? Er dette noe man burde jobbet for å gjort noe med? Er dere med meg? I dette tilfelle så gjaldt situasjonen Egon Byporten i Oslo. Jeg aner ikke hvordan andre steder løser dette, er det like ille? Isåfall så kjenner jeg en stor trang på å utgjøre en forskjell….. Dette er kritikk mot utesteder som ikke ønsker å løse dette på en bedre måte.

EDIT: ETTER HJELP FRA DERE, ER JEG I GANG MED EN UNDERSKRIFTSKAMPANJE JEG HÅPER DERE VIL BLI MED PÅ. SKRIV UNDER HER.

211 kommentarer
  1. Røyker ikke meg. Men gjør meg ingenting at folk tenner seg en røyk. Det er synd at Norge skal ha regler for alt mulig, vi nekter mennesker alt, så jeg syns det blir helt feil å nekte folk å tenne seg en røyk når de sitter på uteservering

    1. Halllooo Linn! For Sara er det da pinadø ikke et unødvendig innlegg!!! Vi er MANGE som ikke tåler røyk, hun har virkelig full rett til å uttale seg om det…ever heard about the norwegian word called ytringsfrihet? Du kan mene så mye du orker at folk kan gjøre som de vil, men hvor du får det fra at dette var et unødvendig innlegg? Det må være fra ditt eget hode🤷🏽‍♀️.
     Mvh influencers_gossip IG

     1. The problem is the manner she speaks and writes about smokers, like we are criminals and must be stopped! Discriminative, to say the least!

      1. She speaks in that manner because it affects her and others in a big scale. I wouldn’t call that being offensive towards anyone. If I smoked I would have felt bad for the people around me that have to breathe it in, instead of being so defensive! omg.

     2. Ehh, fordi du hadde ett lite lukses problem var nok dette ett veldig unødvendig innlegg. Hvis spisestedet har tilatt det så er det sånn det er. Tror nok ikke det stooore spiseområde på egon ble tatt over av denne crazy røykern som røyket ned heeeele spiseområde? Hvorfor kunne ikke du bare bedt om nytt bord? Evnt finn deg ett annet spisested. Regelen om å ikke få røyke på ett spisested (ute) vil påvirke mange av de som faktisk ønsker å røyke (med all rett) og nå får de ikke tatt den gode røyken etter mat/kaffe og kost seg for lille sara prinsesse får hodepine 🤔

    2. Det er greit at man kan gjøre hva man vil, men det er så lenge man ikke påvirker folk rundt seg. Og det gjør man når man velger å røyke i nærheten av andre.

    3. «La folk gjøre det de vil»
     – jeg vil spise på uteservering uten å puste inn andre sin røyk. Men def får jeg jo ikke lov til fordi «folk må få gjøre som de vil». Logikken?

   1. Enig. Kan heller dele opp plassene med røyk/ikke røyk om det plager folk så mye.
    Fra en x-røyker. Men som ikke bryr meg hva andre gjør!

   2. Hva med de med astma og andre lungeplager? Og allergi? Hvorfor kan man ikke vente med å røyke til en er ferdig, eller trekke seg litt lengre unna? Det er ikke alle som KAN være i nærheten av røyk. Det gjelder heller ikke bare cafe, men og innganger til feks kjøpesenter mm. Der må jeg feks holde pusten for ikke å bli syk, eller snu om det står for mange å røyker der. Røyking dreper, også passiv røyking (som du og jeg får når noen sitter i nærheten å røyker slik at en får røyken mot seg)

    1. Burde vel være røyk og ikke røyk. Jeg har astma og blir dårlig av passiv røyking. Sikkert enda verre for dem med kols o.l.
     Det stinker forferdelig også.

    1. Herregud! Var alle innelåst inne på eget rom frem til røykeloven tredde i kraft i 2001? Plutselig er alle drit allergiske mot røyk og lider av det ene og det andre. Høres mere psykisk ut spør du meg! For ikke mindre enn 20- 30 år siden røyka alle inne og ute, på fly, på uteserveringen, gravide, i bil med småbarn osv…jesus, det ble da vel folk ut av 40-50 åringene i dag fordet? Nå må vi slappe av litt. Jeg går da ikke rundt å klager på de som kjører fossilbiler fordi de slipper ut farlige gasser konstant mens de er i bevegelse. La oss ta en underskriftskampanje på det også da, det er et større problem om du har astma. Skal love deg at om du leser deg opp på fossilbiler og utslipp at du gladelig tar deg en passiv røykingsplass i de 3 min det tar å røyke en røyk, enn å stå og puste inn alt utslippet mens du venter på bussen hjem. Bare sånn til tanke! Håper for guds skyld du ikke kjører eller har kjørt fossilbil selv! Du kjørte vel ikke hjem fra Egon? Tenk på all svevestøv og utslipp, tenk på de med astma! Ta bussen heretter! Svevestrøv kommer forresten av dekk mot asfalten, så bil er ikke bra i utgangspunktet. Jeg skal lage underskriftskampanje på at alle som eier bil skal selge den eller få dagbøter! For noe svineri og utsette andre for det hvis du kan gå! Jeg røyker selv, men har aldri eid en bil. Du har nok forårsaket mer skade på astma på bilkjøring enn jeg har gjort på min røyking! Så jeg slutter å røyke på utserveringer om det blir bilfritt i hele landet! Eller om du slutter å kjøre bil å utsette andre rundt deg for farlige utslipp og gasser! Røykere og bileiere er av samme sorten!

     1. Og hvis jeg er dødsallergisk mot hund, ville du fjerna hunden din fra utserveringa? Eller om jeg er dødsallergisk mot nøtter, er det riktig av meg å be deg om å flytte deg fordi du spiser nøtter rundt meg? Er det allergikeren eller den andre som kan gjøre noe med problemet? Hvem skal flytte seg for hvem? Evig dilemma!

  2. Mange steder med uteplasser har oppdelt i røyk/ìkke røyk, dette er en fin måte å gjøre det på. Da kan di som røyker få lov til det, uten å føle seg utstøtt, og di som ikke røyker slipper ubehaget 🙂

   1. 😅 Assa. DU kan spise inne. De som røyker MÅ sitte ute. Enkelt å greit 🙄🙄🙄🙄🙄🤷‍♀️ Hilsen en ikke-røyker som ikke blander meg oppi hva andre gjør!

  3. Jeg er såå enig med deg, det er utrolig respektløst å røyke rundt andre som spiser. Jeg har selv aldri røyket, men har en samboer som kan anses som storrøyker. Når vi er ute å spiser, så er vi også veldig klar over at loven sier at han har lov, og det er som regel askebegeret på alle bord på en uteservering, men jeg er veldig glad for at min samboer har såpass respekt for folk rundt, at han aldri tenner opp en røyk dersom noen rundt oss fortsatt spiser, men dersom alle er ferdig med å røyke, så hender det jo, for det er jo ingenting som sier han ikke får lov. Og dersom trangen for en sånn kreftpinne er veldig stor, og jeg eller noen andre fortsatt spiser, så går han gjerne ut av serveringsområdet og kommer tilbake når han er ferdig. 🙂

  4. Helt enig med deg! Folk kan sitte å røyke deg opp i trynet på alle Egons uteserveringer, men Gud forby at du har med hund på uteservering!

   1. På de 5 Egon uteserveringene jeg har vært på har det ikke vært noe problem å ha med hund. Alle har hatt egne hundeskåler og servert vann også.

    Enig i at man kanskje skulle delt opp i røyk/ikke røyk-soner, men sitter jeg et sted hvor noen røyker og det plager meg har jeg ingen problemer med å flytte meg eller spørre høflig om hen kunne ventet med å tenne røyken til jeg var ferdig med å spise.

  5. SÅ ENIG! Var på en restaurant senest i går, der jeg og venninnen min tenkte å sette oss it i sola for å nyte maten og varmen. Men vi gikk å satt oss inne istedet da det satt folk og røyka ute.. mister jo alt av både matlyst og hygge ved å sitte i den lukta, lite stas å spise ute når det er sånn😭

   1. Så lenge det er lov kan man spise inne og heller gå ut å sette seg et sted folk ikke røyker. Nå er det heldigvis mindre og mindre folk som røyker. Jeg røyker ikke, men har røykt før og det er utrolig plagsomt å være i nærheten folk som røyker, eller lukter røyk for den slags skyld. Jeg er utrolig plaget av parfyme, og det er for meg et enormt sjansespill å gå på kino og forestillinger, ta fly etc, på grunn av allergi og migreneanfall. Røykende personer og områder er det i det minste svært lett og velge bort. Hvis en absolutt føler en rettighet å sitte i sola å spise, så kan man ordne til hjemme.

  6. Enig!Jeg hater røyking.Det lukter av både klær og hår .Skulle vært et eget avlukke for de som røyker.

   1. Nei dette er ikke greit. Var på fest en gang, der noen røyket inne. Jeg spurte pent om ikke de kunne gå ut å røyke, men da fikk jeg beskjed om at jeg heller kunne gå ut🤷🏼‍♀️
    Røyking er en uting, spesielt på uteserveringer og i andre store folkegrupper. Skulle vært forbud mot det.

    1. Kan ikke fordra røyklukt! Det er helt forferdelig! Og det er så sjukt å høre på røykere som setter seg i offerrollen fordi mange mener det lukter vondt/er ubehagelig. «Å stakkars meg, vi røykere blir sett ned på, buhu, får ikke røyke hvor jeg vil, røykere blir utstøtt osv osv» Herregud, er så kleint å høre på at det går ikke an. Det er ikke synd på deg som røyker, det er en stygg uvane å røyke og gavner ikke noen! Og det lukter aldeles forjævlig! Ææææsj!

  7. Du kunne ha flytta deg. Det er lov og røyke på uteservering, liker du det ikke så må du flytte deg. Ja, røykere kan ta hensyn men di må ikke. Er ikke uteserveringa delt inn så er det faktisk bare og flytte seg. Beklager med det her blir litt for dumt og klage på.

   1. Agree. I hope she sat somewhere else or asked the smokers to sit away/put out their cigs.

    She didn’t write about what actions did she do about the situation other than writing a rather rude blog post and uploading discriminative IG stories.

  8. Jeg tenker at man ikke ikke ha regler og forbud for hver minste ting. Migrena mi blir trigget av parfyme. Og noen drukner seg i flaska. Bare et møte på butikken gjør slik at jeg får migrene, men man kan jo ikke nekte folk og ta på seg parfyme heller. Var det så plagsomt for deg, så kunne du pent spurt servitøren om et annet bord eller forklart situasjonen til vedkommende med røyken. Så hadde det sikkert løst seg på en hyggelig måte.

  9. Jeg røyker ikke selv men enig med noen over her at det burde vært delt opp på uteserveringene. For de som røyker er det sikkert koselig å kunne ta seg en røyk osv, så synes det blir feil å nekte de når man er ute men samtidig ikke.. veldig vanskelig egentlig 🙂 har aldri hatt noe særlig problem med det selv heller

   1. Seriøst..jeg er selv røyker og respekterer alle og unngår alle. Men er jeg på et utested for og kose meg så tenner jeg røyken min..kreftpinne er ikke et fint ord..er mange som har kreft og fått kreft av gudene vet hvilken grunner.
    Men jeg tar hensyn til barn og menesker som ikke skjønner.
    Du kunne gått og finne deg et annet bord..værre er det ikke.
    Hilsen ei som syns du er en fin person ellers..
    Men den her blogginnlegge hva svada.
    Ellers ha en flott dag viderw

    1. Hei Linda. Jeg og mang med meg har lungesykdommer som astma, kols og så videre. Jeg blir syk i flere dager av å sitte i røykluft. Tenker man fint kan dele uteservering i røyk/ikke røyk. Dessuten er passiv røyking også skadelig og kreftfremkallende.

   2. Seriøst..jeg er selv røyker og respekterer alle og unngår alle. Men er jeg på et utested for og kose meg så tenner jeg røyken min..kreftpinne er ikke et fint ord..er mange som har kreft og fått kreft av gudene vet hvilken grunner.
    Men jeg tar hensyn til barn og menesker som ikke skjønner.
    Du kunne gått og finne deg et annet bord..værre er det ikke.
    Hilsen ei som syns du er en fin person ellers..
    Men den her blogginnlegge hva svada.
    Ellers ha en flott dag viderw

   3. Jeg synes dette blir på kanten til diskriminerende. Enig i at man bør ta hensyn til andre også på uteservering. Men dette gjelder jo begge veier både for røyker og ikke røyker. Er det så plagsomt så er det jo bare å flytte seg, å det er ikke så mange som røyker i dag lenger. Så de få som gjør det føler seg ofte svært dumme fra før som er de eneste på uteserveringen som røyker. Så tenker at dette løses med litt medfølelse og hensyn til andre. Ofte ser jeg at røykere går utenfor spise område og røyker.

  10. Det er tross alt ute. Og hvorfor skal vi som røyker bestandig bli sett ned på? Jeg er enig i at de kan dele det opp. Absolutt. Men vi har jo snart ikke lov til og røyke noen steder utenom på vår egen eiendom…

   1. Fordi det ikke er en uvane som bare påvirker dere. 🤷🏽‍♀️ Det påvirker lungene til oss rundt og den ekle lukten fester seg i alt av klær og hår.

   2. Jeg ser ned på røykere fordi jeg anser det som rimelig uintelligent å røyke når man vet hva det gjør med kroppen… Synes uteservering kunne hatt en røykfri del, så hadde mye av problemet blitt løst…

    1. Så du kaller meg uintelligent for at jeg røyker? Er veldig klar over hvilken skade det kan gi, men nå er det vel bare jeg selv som tar skade av det da. Og ikke du…… Du kan nesten ikke gå løs på oss som mennesker for at vi røyker.. du må nesten gå på de som ikke har delt inn i soner. Du kan ikke være i mot mobbing du da, som sitter og kaller meg det.

     1. Det er ikke bare du som tar skade av det.. Det handler om økonomi også. Omtrent 1/3 av krefttilfeller skyldes røyking. Hvem betaler regningen for det? Og for Kols-behandling? Røyking hos mor i svangerskap kan skade barnet,bla ved økt risiko for astma, allergi, eksem, dysleksi, adferdsforstyrrelser, etc. Kjipt for den det gjelder, og kostbart for samfunnet. Og utrooooolig unødvendig og dumt!!!!!

  11. Føler absolutt de som røyker kanskje burde satt seg ytterst i motvind bare av ren høflighet, men dette innlegget var veldig på kanten – det er snakk om en “vanlig” avhengighet store deler av befolkningen “lider” av. Jeg har også migrene og kan bli trigget av røyklukt, men jeg flytter meg heller til medvind når dette skjer istedet for å irritere meg over det.

   Føler du tråkker på mange tær som ikke fortjener det akkurat nå. Det er vell kanskje ikke ren høflighet å prate så høyt på resturanter at andre blir forstyrret heller, men der gjør jo 50% av befolkningen.

  12. Nei, nei, nei og atter NEI! Aldeles ikke greit. Jeg reagerer på røyk med hodepine og ligger som regel strekk ut etter å ha blitt eksponert for røyk 😫 Synes det er respektløst av røykere å ikke ta hensyn til folk rundt seg.
   Det er deres valg om å røyke og da bør de også finne seg et egnet sted der de ikke er til sjenanse for andre som ikke liker eller vil bli eksponert for røyk/giften.

  13. Hvor i all verden skal en som røyker få lov til å røyke da? Det er faktisk en av stedene de fortsatt får lov.. Hadde du spurt, hadde hen sikkert tatt hensyn, eller du eller hen hadde flyttet seg. Det er deres begges ansvar.. Ikke bare den som røyker..

   1. Jeg er så enig med deg her, røkerne har allerede masse forbuder som sikkert er vell og bra.

    Røyker ikke selv, men syns det ikke er mer enn rett å rimelig at de som røyker må få kunne sitte å enten spise en middag eller nyte en eller annen form for kald/varm drikke på lik linje med alle andre som evt skulle være der.

    Jeg mener det er like nye Sara sitt ansvar her, om hun/de er så plaget pga røyk får dem enten sitte lenger unna og eller sette seg inn.

    Jeg kommer IKKE til å signere denne underskriftskampanjen da jeg mener det ikke er hverken rett eller rimelig for røykeren.

    Sånn helt til slutt, jeg syns faktisk det du nevner ang parfyme Sara kan sammenlignes bortsett fra at det ikke er noe farer forbundet med parfyme.

    Mange allergikere osv som garantert også plages på lik linje som denne røyken plager deg.

    Skal man nekte mennesker å røyke ute kan man nekte mennesker og bruke parfyme… like tåpelig begge deler.

  14. Både enig og uenig..

   Jeg er røyker selv, men prøver alltid så godt det lar seg gjøre og ikke plage andre med dette… di få gangene jeg sitter ute hvor det er servering men tillatt med røyk. Så går jeg likevel lengre vekk for nettopp og unngå den opplevelsen du fikk i dag. Selv om jeg er røyker er det alldri digg og få ufrivillig “røkt” mat når du spiser ute.. ikke røykere skal få slippe og bli syke av røykere.
   Så vi røykere bør heller lære oss, selv om det er lov å røyke ved uteserveringer. Så syns jeg det likevel er høffelig enten og spørre nabobordet om det er greit. Eller bare gå lengre unna så du skjermer ikke røykerne…

  15. HELT ENIG!! At folk røyker er et valg de har, men det valget skal ikke gå utover meg og min helse som du sier, for det er ikke greit. Reserverte plasser for folk som ønsker å røyke burde være tilgjengelig på alle offentlige steder hvor det ferdes mange mennesker.

  16. Jeg er så enig. Det er jo forbud mot røyk på offentlige steder, ute burde også telle. Jeg skjønner ikke at spisesteder ikke gjelder, spiller vel ingen rolle at man velger å spise ute, man betaler for maten ute også.

   1. Dessverre er det røykere som ikke tenker over denne problematikken eller ikke bryr seg, men mange gjør faktisk akkurat det og prøver så godt de kan å ta hensyn… Må si jeg synes problemstillingen din er reel, men måten du legger ut innlegget ditt blir litt vel diskriminerende for min del, du drar alle røykere under samme kam, noe som kanskje er en tanke urettferdig? Flere og flere restauranter/kaféer/kroer osv med uteservering legger til rette for å dele opp i røyk/ikke røyk og virkelig tommel opp for dette 👍 i stedet for å gå så hardt ut mot en gruppe som dette synes jeg heller vi skulle jobbet for å hjelpe de gjennom systemet til å klare å slutte, og finne løsninger som kan fungere for alle parter ❤

   2. Dessverre er det røykere som ikke tenker over denne problematikken eller ikke bryr seg, men mange gjør faktisk akkurat det og prøver så godt de kan å ta hensyn… Må si jeg synes problemstillingen din er reel, men måten du legger ut innlegget ditt blir litt vel diskriminerende for min del, du drar alle røykere under samme kam, noe som kanskje er en tanke urettferdig? Flere og flere restauranter/kaféer/kroer osv med uteservering legger til rette for å dele opp i røyk/ikke røyk og virkelig tommel opp for dette 👍 i stedet for å gå så hardt ut mot en gruppe som dette synes jeg heller vi skulle jobbet for å hjelpe de gjennom systemet til å klare å slutte, og finne løsninger som kan fungere for alle parter ❤

   3. Dessverre er det røykere som ikke tenker over denne problematikken eller ikke bryr seg, men mange gjør faktisk akkurat det og prøver så godt de kan å ta hensyn… Må si jeg synes problemstillingen din er reel, men måten du legger ut innlegget ditt blir litt vel diskriminerende for min del, du drar alle røykere under samme kam, noe som kanskje er en tanke urettferdig? Flere og flere restauranter/kaféer/kroer osv med uteservering legger til rette for å dele opp i røyk/ikke røyk og virkelig tommel opp for dette 👍 i stedet for å gå så hardt ut mot en gruppe som dette synes jeg heller vi skulle jobbet for å hjelpe de gjennom systemet til å klare å slutte, og finne løsninger som kan fungere for alle parter ❤

  17. Det er veldig irriterende at de som velger å ikke røyke skal utsettes sånn har jeg ofte følt på. I flere anledninger har jeg opplevd at jeg ikke kunne komme på skolen uten å lukte røyk pga at folk sto tett å røyket i inngangen, eller tenner en mens de går rett foran deg og vipps kommer det en røyksky flyvende rett i fjeset ditt. Her jeg bor har vi en undergang der mange ofte går og tar en røyk samtidig og det må jo være lov selvfølgelig…men det gjør også at jeg ikke kan bruke den uten å stinke røyk. Samboeren har kommentert så mange ganger, “har du begynt å røyke?” “- neida, jeg måtte bare en tur på butikken og der var det folk på veien eller i innganger som jeg ikke kom meg rundt.” Flaut å komme inn til legen eller andre tjenester og stinke røyk eller ha vært på cafe og sittet ute. Prøver alltid å være forståelsesfull men dette er noe jeg syns er direkte leit noen ganger.

  18. Jeg er _skikkelig_ allergisk mot både hunder og parfymer, og parfyme spesielt gir meg migrene på minutter. Men jeg kunne aldri kjempa mot ett forbud for at andre ikke skal få lov å ta med seg hunden sin ut på tur eller at folk ikke skal få bruke parfyme. Det blir rett å slett for dumt i mitt hode. 🙂 selv de som “bare har bittelitt på, såvidt noen merker det” gir mennesker med allergier anfall, men det er ikke så farlig? Bruker du parfyme selv? Tenker du på at du gjør folk syke med det ? Blir du å slutte med parfyme ?

   Klart, de som røyker har tatt det valget selv, og de får jaggu hard medfart overalt med kommentarer og “røyking forbudt” og dette er den ene plassen det fortsatt er lov å nyte en røyk mens de sitter utenfor sin egen eiendom.
   Er ingen som forbyr Olga på 70 å dusje i parfymen sin før hun går ut døra, eller lager raportasjer og innlegg om at hun burde holde seg hjemme eller ikke skal få komme inn på steder, så da burde vi la røykerne være i fred på det ene stedet de fortsatt får lov.

   1. Regner med at andre ikke kan få kreft om en velger å bruke overdrevent mye parfyme. Derimot viser forskning ganske tydelig at passiv røyking er farlig. Selv i små mengder.

  19. Røyker ikke, men synes det er greit at de som røyker skal få lov til det på de uteserveringer som tillater det (ikke alle gjør det!). Dersom en har store problemer med røyklukt, så kan en jo trekke seg unna? Forhåpentligvis vil de fleste la være å tenne en røyk om en baby er tilstede. når enkelte ikke gjør det: da ville jeg tatt med babyen å forlatt stedet eller trekt meg unna.

  20. Er ikke så digg å puste inn den sure røyken når man sitter å skal spise en bedre middag eller lunsj! Er heller ikke så digg å lukte sur sigg når man kommer hjem.Så er helt for at det skal være et forbud mot røyking i uteserveringen også.👍

  21. Hva med de som får migrene av folk som dynker seg i parfyme? Hva med de som får migrene av idioter ved bordet ved siden av som er høylytte? Hva med de som får migrene av alkohol lukta? Skal vi som et samfunn begynne å slå ned på at ingen får bruke parfyme, være høylytte når man møter venner eller drikke alkohol?
   Om vi som individer føler så sterkt for noe, kanskje det er på tide å flytte seg litt vekk selv. Ikke forvente at andre burde gå vekk eller flytte seg. Det å bli irritert over de som røyker rundt deg når du er ute, er bare for meg helt absurd.
   Å forvente at røykere skal slutte å røyke ute, fordi det er en plage for deg, er helt idiotisk. Da burde det heller ikke lenger være lov å bruke parfyme. Det burde ikke være lov å være høylytt når vi som individer er ute med venner og familie, uansett hvor vi er. Alkohol burde heller ikke være lov lenger.
   Kanskje det er på tide å ikke ha et så egosentrisk syn på folk som lever og har andre normer og verdier enn deg som et individ. Om ting irriterer så sterk, som skrevet tidligere, kanskje du burde flytte deg. Kanskje du burde velge å sitte inne, slik at du ikke irriterer deg over røykeren.

   1. Du kan jo ikke sammenligne røyk med parfyme. At noen får migrene av parfyme er ikke skadelig for helsen, at man gang på gang skal puste inn passiv røyk er faktisk påvist farlig for lungene dine. Hadde det ikke gått på helse, hadde jeg ikke sett at barn sitter med barnemeny og puster inn røyk og at lungene deres påvirkes så hadde jeg nok heller ikke tenkt over det.

    1. Parfyme er faktisk helseskadelig. Har selv en mor som er blitt ufør pga parfymeallergi. Just saying. Hun er blitt litt bedre, men kunne før bli sengeliggende pga parfymelukter fra vaskemidler osv etter en tur på butikken.

    2. Vil bare påpeke at parfyme kan være meget helsefarlig så det kan faktisk sammenlignes. Det kan gi andre mennesker store astmaanfall for å nevne et eksempel.

     1. Dessverre er det røykere som ikke tenker over denne problematikken eller ikke bryr seg, men mange gjør faktisk akkurat det og prøver så godt de kan å ta hensyn… Må si jeg synes problemstillingen din er reel, men måten du legger ut innlegget ditt blir litt vel diskriminerende for min del, du drar alle røykere under samme kam, noe som kanskje er en tanke urettferdig? Flere og flere restauranter/kaféer/kroer osv med uteservering legger til rette for å dele opp i røyk/ikke røyk og virkelig tommel opp for dette 👍 i stedet for å gå så hardt ut mot en gruppe som dette synes jeg heller vi skulle jobbet for å hjelpe de gjennom systemet til å klare å slutte, og finne løsninger som kan fungere for alle parter ❤

    3. Alpha 1 er en lungesykdom som er dødelig (correct me if I’m wrong). Den trigges av blant annet parfyme.
     Er forøvrig enig i at det er veldig kjipt å sitte på uteservering der det er lov å røyke overalt.
     Men i stedet for et forbud (alle har vel lyst å kose seg på uteserveringen) så kunne oppdelte soner vært noe?
     Sette opp en form for skillevegg mellom sonene?

    4. Gi deg, hva gjør du med ungene dine i syden da? Der er det røyk over alt. Jeg var baby, satt i bilen med foreldre som røykte uten å ta ned vinduet, jeg har ingen skader. Før var nesten ingenting farlig. Men denne klagingen din treffer mange folk hardt å du hadde ett valg om å fjerne deg fra stedet men unnlot.. så det er ikke så synd på deg.

  22. Her jeg bor er det forbudt med røyk mange steder, selv på uteservering. Å ja, selvsagt skulle røyking på uteservering vært forbudt i lovverket. Reagerer også på folk som står inne i parkeringshus å røyker selv om det står at røyking er forbudt. Rester fra drivstoff og søl hører ikke hjemme med glødende sigaretter. Å helt ærlig så syntes jeg ikke at man kan si at man tar hensyn til andre når man røyker i nærheten av folk. Røyk er så skadelig, å burde kunne unngås totalt for de som ønsker det.

  23. Parfyme kan være like uheldig som røyk for både astmatikere og di med migrene. Skal vi da få parfyme forbudt samtidig?
   Hva med di som ikke tåler feks løk lukt og kan virkelig reagere om noen spiser det i nærheten, skal vi gjøre det forbudt også?
   Eller ex alkoholikere som blir “fristet” av at andre drikker alkohol, skal vi da lage til en egen skjermet alkoholhjørne?
   Hvorfor forskjellsbehandle fordi du ikke tåler akuratt røyklukt?
   Du hadde valget, enten sitte en annen plass unna den som røyket, spørt høflig om røykeren kunne gått litt bort akuratt når den røyket eller trekke inn som er 100% røykfritt. Det blir diskrimering om røykere må fjerne seg helt fra området bare fordi du ikke liker lukten.
   Eg kan ikke fordra sterk parfyme, men istedenfor å uffe meg offentlig så fjerner eg heller meg selv fra den situasjonen, som en normal person ville ha gjort.
   Røykeloven er allerede såpass streng at neste er vel at det ikke er lov å vise seg offentlig ute med en røyk. Det blir helt feil så lenge røyk er lovlig i Norge.

  24. Du kan være glad for at det ikke er før juni 2004 nå. Da var det nemlig lov å røyke inne på restauranter, kafeer og utesteder. Vi har kommet langt i forhold til hvordan det engang var. Færre og færre røyker, og flere og flere snuser. Snus er en stor fordel, for du plager ikke andre med den. Røykere må få lov å røyke utendørs, men utesteder må gjerne ha egne soner for dette.

  25. Staten vil gjerne ha pengene som folk legger igjen på røyk, men det skal ikke være lov og røyken den noen plass? Da burde det være ulovelig og kjøpe den også. Jeg har selv hvert røyker, men har gått over til snus, da «plager» jeg i hvertfall ingen. Følte meg kriminell så fort jeg tente opp en røyk. Hadde forøvetig røyka i 30 år.

  26. Er så enig. Den jævla røyklukta, jeg får også hodepine av den. Men jeg er ganske direkte når jeg blir sånn irritert, så en gang da jeg satt ute på cafe ble det tent en sigg rett ved siden av meg, siggen var ikke ved ansiktet til røykeren en gang. Det var to damer og hun ene skulle absolutt røyke, men ville ikke ha den ved seg selv, så hun satt sånn som mange gjør når de skravler og sigger samtidig, siggen er mellom fingrene i den hånda som hun holder unna seg selv! Jeg prikket henne på skulderen og sa at asjetten min ikke er askebegeret hennes, og spurte om hun kunne vente med å sigge siden jeg får hodepine av det. Fikk som svar at vi satt jo ute, det går greit da, hvis ikke så må jeg flytte meg, det er jo et fritt land! Det hele endte opp med at jeg var lei av at siggen hennes var nærmere meg enn hun selv, så jeg tok siggen og knakk den, slukket glørene i enden på asfalten og sa tilbake “det er et fritt land!”
   Hun tente ikke noen flere mens jeg satt der ihvertfall 😅😅

   1. Dette står det respekt av. Har selv vært svart direkte til disse menneskene som tar slike usedvanlige dårlige valgene med å røyke rundt andre (generelt har tatt et valg om å røyke) . Røykere er virkelig inkompetente som faktisk ikke ser at røyk er helseskadelig for alle rundt seg. Min mening; røyking burde vært forbud over alt!

   1. Jag är känslig för parfym men känner att det påverkar inte mina hälsa så som passiv rökning skulle göra. Visst kan det ibland lukta förfärligt starkt, men Utomhus märks parfym sällan av, men rökning gör det. Så jag tycker inte man riktigt kan likställa dom två.

  27. Jeg er helt enig. Jeg har medfødt hjertefeil og nedsatt lungekapasitet, og blir fort veldig dårlig av røyklukt. Derfor passer jeg på å unngå eller holde meg for pusten når jeg passerer folk som røyker eller flytter på meg hvis noen ved siden av begynner å røyke. Det er ofte veldig vanskelig og jeg forstår at ikke alle skal måtte ta hensyn til meg, men det hadde vært fint å i det minste ha inndelt området i soner slik at ikke røykere kan nyte solen og maten sin minst like mye som røykere.

  28. ENIG

   jeg satt ute sammen med sønnen min på 1 år, da 2 damer setter seg ved bordet ved siden av å tenner på en røyk. dette reagerte jeg på å spurte om de ikke la merke til at det var et lite barn til stede! De sa ingenting, men flyttet seg heldigvis vekk.

  29. Blir litt sjokka over dette innlegget egentlig. Kreftpinne? Hvor gammel er du Sara? Nei vet du hva. Jeg liker ikke smatting, svette og kjoler. Har det vært greit om jeg ba deg om å flytte deg? Nå tror jeg kanskje blogginga har gått litt i hodet på deg. Underskriftskampanje? Har fulgt deg lenge men nå ble jeg bare sliten faktisk. Har du sendt egon mail? Snakket med de ansatte? Eller hiver du deg på underskriftskampanjen fordi du rett å slett føler deg ovenpå og “er bedre enn røykerne?”. Til noen var det å starte å røyke et valg – å slutte, kanskje ikke. Målløs. Du har mye å lære om å respektere andre mennesker ser jeg. Løft blikket opp fra snap og skjerm en stund- ta en pause og heller møt mennesker der ute. Har aldri opplevd i moderne tid noen som behandler andre sånn pga et valg de har tatt. Jeg syns det er forferdelig at noen som er ufør plutselig kan jobbe 110 % når de bare tjener nok for jeg vet av mange andre som skulle hatt pengene. Greit å dømme syns dere? Hadde forventet mye mer av noen som skal gå frem som forbilde og som selv har blitt dømt. Uhyggelig innlegg – nå når jeg pratet med datteren min fikk hun beskjed om at hun får ikke følge deg mer. Hun er nemmelig opplært til å ikke dømme andre men å godta alle for ingen vet historien bak. Som sagt – ta deg en pause fra SoMe og bruk tiden på å tenke hvilket forbilde du vil være, hvilke verdier du ønsker dine barn skal ha, og MØT mennesker. Hadde noen på en restaurant gått bort til noen på nabobordet og “sagt ifra” hadde keg bedt DEG om å gå. Viss oppførsel forventer jeg av voksne mennesker med barn. Makan.

  30. Alltid når røyking blir tatt opp er det røykere som blir “diskriminert” eller sett ned på. Er selv en røyker, og vi er mennesker vi også. Jeg tar automatisk hensyn til bordene ved siden av meg, om jeg sitter på uteservering, spiser de, venter jeg til de er ferdige før jeg tenner røyken. Men jeg kan ikke ta hensyn til alle når det i utgangspunktet er lov. Jeg er helt enig i at det burde deles inn i røykesoner og ikke røyk, men ett totalforbud er jeg ikke enig i. Helt enig med dette med parfyme også, noen heller jo hele flaska over seg før dem går ut, dette kan plage selv meg som røyker.

  31. Alltid når røyking blir tatt opp er det røykere som blir “diskriminert” eller sett ned på. Er selv en røyker, og vi er mennesker vi også. Jeg tar automatisk hensyn til bordene ved siden av meg, om jeg sitter på uteservering, spiser de, venter jeg til de er ferdige før jeg tenner røyken. Men jeg kan ikke ta hensyn til alle når det i utgangspunktet er lov. Jeg er helt enig i at det burde deles inn i røykesoner og ikke røyk, men ett totalforbud er jeg ikke enig i. Helt enig med dette med parfyme også, noen heller jo hele flaska over seg før dem går ut, dette kan plage selv meg som røyker.

  32. Er så innmari INNMARI ENIG Sara! 👏🏼👏🏼👏🏼 Opprop signert!! Røykere kan trekke VEKK fra området med servering! Giften din får du ha for seg selv og respekter at de på nabobordet ikke vil ofte helsa for din privilegerte giftpinne!!

  33. Nå har jeg ikke lest alle kommentarene over her, men jeg røyker selv. Vi røykere skjønner veldig godt at ikke-røykere syntes lukten er ekkel, men vi føler oss også veldig “tråkket på” når vi brått ikke skal få røyke når vi går ute. Er som Lina over her skrev, at Norge skal ha så mange regler på alt og det går faktisk ikke utover ikke-røykerne, kun vi som røyker. Jeg vil ikke lengre dra på cafe når jeg ikke kan “kose” meg med en kaffe og en røyk i solen, nå må ikke-røykerne huske at på VINTEREN sitter vi også veldig ofte ute under varmelampet, i pledd eller frysende kun fordi det ikke er røykerom inne lengre, mens dere koser dere inne, noe vi faktisk ikke klager på, noe vi forstår. Jeg er enig i at man kunne delt opp, men er veldig sikker på at da hadde folk klaget på det og brått hadde røyke plassene kommet, hvor jeg måtte gått 100m bort i gata for å ta meg en røyk som tar meg 5 minutter. Folk vil fortsatt klage på at røykere lukter røyk.

   Men selvfølgelig, selvom jeg ikke er en av dem som tar hensyn til “ikke røykeren”, så tar jeg hensyn når det er barn til stede. Barn kan ikke velge å gå, en voksen kan fint faktisk dra derfra, selvom de mener at JEG skulle ha tatt røyken min ett annet sted (for “ikkerøykerene” forstår svært sjeldent at vi faktisk ikke har lyst til å oppholde oss steder hvis vi må gå derfra for å ta en røyk, det ødelegger hele kosen, den kosen “du” mener du har mer krav på enn meg fordi jeg koser meg på en annen måte enn “du” gjør.

   Håper at hvis noen leser kommentaren at de kan forsøke å se en litt annen side av det, vi røykere klager ikke på at maten din lukter vondt, at du lukter en forferdelig parfyme, eller at babyen til noen ikke har fått byttet bleien sin med engang.

  34. I Sverige är det förbjudet att röka på uteserveringar sedan några år tillbaka! Så absolut att det ska förbjudas även i Norge tycker jag.

  35. Jeg synes røykere skal få lov til å røyke, og at dem som ikke vil sitte i passiv røyk evt kan sitte ett annet sted/inne og at dem som røyker viser hensyn når dem tenner seg en røyk. Vi begrenser for folk hele tiden med alle disse reglene, og vil ikke at disse reglene skal ødelegge mer for andre fordi dem er røykere. MEN! Synes utestedene kan være flinkere til å dele opp for røykere og ikke røykere, slik at vi alle kan dele på plassen ute, uten at det skal gå utover dem som ikke røyker. Jeg røyker ikke, og er ikke glad i passiv røyking, men jeg vil ikke ødelegge for dem kun fordi at dem røyker, her vil jeg at dem som driver med uteservering tar ansvar.

  36. Hvorfor sa du ikke i fra i stedet for å la måltidet bli ødelagt? Jeg har selv migrene og kan få migreneanfall om jeg blir utsatt for mye røyk. Sier alltid i fra på en grei måte og røykere tar alltid hensyn når jeg forklarer hvorfor! Om det er uteservering, på busstoppet eller hvor som helst. De fleste mennesker ønsker ikke å være til plage for andre. Jeg tror bare mange er ubetenksomme, og da er det jo greit å få beskjed 😊

  37. Dette kjende eg reiv godt!
   Kor pokker blei respekten av?
   Me røykere ska ta hensyn te adle andre å respektera dei men dei så ikkje røyke kan ikkje respektera oss så røyke ?
   Ke så skjer me folk?

  38. Du som er i mot raddisene og mobbing.. her henger du faktisk ut de som røyker. De har da like mye rett til å kose seg ut som det du har? Du kunne flyttet deg, eller bedt de vente med å fyre siggen til dere hadde spist hvis det irriterte deg så 🙂

    1. Har man rett til å plage andre?
     Ja i følge loven har man det ang røyking, utrolig nok!
     Håper virkelig denne loven kan endres.

    2. Som du selv refererer til “NHI: Den røyken som kommer direkte ut i rommet, er mer giftig og skadelig enn den røyken som blir filtrert i lungene til røykeren og pustet ut. Ved passiv røyking kan du få i deg like mange helseskadelige stoff som om du hadde røykt selv.” Altså i rommet, her sitter du ikke I ROMMET, du sitter ute i friluft, så med andre ord, du bedriver ikke passiv røyking.

     1. Det er den samme røyken som slippes ut enten du sitter ute eller inne. Så jo, passiv røyking foregår også utendørs.

  39. Wow! Nå mista du respekt!
   For ei klagefille!
   Du tror visst du er så jævla ovenpå at du skal endre loven, makan!

   De fleste utesteder med uteservering har adskilte soner for røyk/ikke røyke sone selv om denne plassen ikke hadde det.

   Når det er DU som har et problem med røyklukt så må DU flytte deg dersom det er tillat å røyke der, ganske enkelt!
   Sånn et det for alle oss andre også, vi må da flytte oss vi også om det er røyk, parfyme, matlukt, andre lukter som vi ikke liker eller som trigger.

   Dreier hele verden seg om deg?

  40. Jeg er ikke røyker selv. Men syns det å røyke rundt andre er respekt løst uansett. Å hvorfor må man røyke akkurat når man spiser? Kan man ikke gjøre er før man går til måltid eller etter??

  41. Nå føler jeg de fleste utesteder og uteserveringer er veldig flinke på det med ikke røyke plasser og røke plass! Så de som sitter på plasser der det er lov har man ikke mye man skulle ha sagt og jeg synes det er helt greit! Sånn er det bare!

   Men sitter man på en plass der det ikke er lov er det en helt annen sak! Men dette går begge veier!

   Er du helt i mot røy så spør de som jobber der så får du en plass langt unne røyk, garantert!

   Og jeg røyker ikke bare så det er avklart!

  42. Kunne faen ikke vært mer enig! Er 14 år, kommer aldri til å røyke. DET STINKER JO SÅ JÆVLIG EKKELT, hvorfor kan ikke folk bare gå et annet sted enn på uteserveringer?!

  43. Jeg har generelt ikke noe imot røyking, da jeg faktisk er en av de som syns det lukter godt🙄 Men det irriterte meg når jeg var gravid at jeg enten måtte sitte eller gå i en røyksky fordi folk stod rett utafor døra til kjøpesenteret, istedenfor å gå til oppmerket plasser. Samtidig takler ikke samboeren min luktet, så jeg må no dusje om jeg har våre i nærheten av røyking.

  44. Ønsker meg forbud eller egen røykesone ved uteserveringer og på bussterminaler og togperronger.
   Mener det ikke er en menneskerett å røyke hvor man vil, det er ikke en menneskerett å tisse hvor man vil heller. Selv om det er noe nesten alle må gjøre. Stå på Sara! 👍🏻

  45. Jeg er selv røyker, men røyker aldri ved bordet på spisesteder.
   Selv om jeg røyker selv, syns også jeg det er motbydelig å sitte i røyklukt, iallefall når man spiser 🤨 Jeg tror restaurantene selv kan bestemme om det er lov eller ikke å røyke ved bordene 🤔
   Håper du hadde en fin tur med eller uten røyk 😉

  46. Nei, dette blir for dumt. Røyker ikke selv, men kunne aldri nektet andre å gjøre dette. Sitter man ute i friluft så kan man heller flytte seg om man blir litt brydd av røyklukt. Sikkert noe ved det du gjør også, som noen ikke liker, men man kan ikke nekte alt og alle å gjøre ting. Nå har de som røyker blitt “bortvist” fra å sitte inne og mange andre offentlige plasser, la de nå få kose seg når de sitter og koser mat, og evt. Tar seg noe godt i glasset.
   Makan.

  47. Det er lov å si fra til servitør at du ikke røyker så blir man nesten alltid plassert der det ikke er røykere. Tenker det er litt alles jobb å respektere hverandre. Og du har lov å si hyggelig i fra .
   Er det lov med røyking så er det sånn
   Dette ble sutring.
   Hilsen ei som IKKE røyker

  48. Jeg mener at hallloooo skal alt være forbudt i Norge ? Hvor har det blitt av ytringsfrihet? Og ta sine egne valg. Hvorfor kan ikke hver enkelt ta sitt eget valg og heller gå et annet sted vis du feks ikke tåler røyklukt? Da får du heller sitte inne i å med at han/hun som røyker kan ikke røyke inne. Fy f*** virkelig dette har gått altfor langt.

  49. Kreftpinne?!! Grusomt ord å bruke først og fremst!!😳 Jeg mistet mammaen min av lungekreft i 2009…pga røyking eller for kreftpinne som du kaller det😳.. (Hun sluttet å røyke når hun fikk diagnosen) Men å kalle røyk for kreftpinne er ikke heldig i mine øyne! Jeg er en tidligere røyker…sluttet å røyke i 2012 og veldig glad for det! Men jeg har ikke blitt fanatiker😜 Skjønner at noen kan plages av røykelukt på offentlige plasser, feks uterestauranter… Hadde det vært meg som var såååå plaget av røykelukt, så hadde jeg bedt om å få ett nytt bord eller spurt pent de som røyket om de kunne sløyfe å røyke mens jeg spiste.. Tenker de som satt å tok seg en røyk hadde vist deg hensyn jeg…om du hadde valgt å spurt dem i stede for å blogge om det når du kom hjem😉 Det burde vært soner for røykere og ikke røykere på restaurant, men selv så takler jeg røykere helt fint..

   1. Det er selvfølgelig fryktelig trist å miste en forelder i kreft, jeg mistet selv min farfar som røykte på seg lungekreft. Men det er vel gode eksempler på at kreftpinne er et godt og beskrivende ord? Selv om røykere synes det er stygt/skummelt.

  50. Fantastisk bra innlegg syns jeg!
   Folk må slutte å gå rett i angrep å bli fornærma for alt- hun skriver jo sin egne mening og åpner for debatt på hva folk mener om temaet, helt unødvendig å komme med kommentarer som «dette kunne du latt vær å poste».

   Jeg har astma, og er sensitiv for lukter- så får migrene og blir kvalm om noen røyker i nærheten av meg, og JA man kan sitte inne om man ikke tåler det- men etter min mening bør uteserveringen være et sted ALLE kan nyte uten å måtte bli dårlig av røyklukt. Om man absolutt må ta seg en røyk etter måltidet kan man gå lenger vekk fra folk tenker jeg.

   Kan Heller lage egne røykeområder i uteserveringen, sånn at vi andre som ønsker å nyte Mat/øl i sola også får gjøre det uten å bli kvalm.

  51. Skal røykere ta hensyn til ikke røykere, så bør det være likedan motsatt vei. Du kunne flyttet deg inn, sutring om spiseplass ute hører smårollinger til. Loven er som loven er, og det å røyke blir stigmatisert på øverste hold, mobbet og sett ned på, …slutt å mobb…ta like mye hensyn som du selv ønsker å få….

  52. Tusen takk. Endelig noken som utrykker det jeg selv føler. Syns røyk er det verste og kvalmeste, og den hodepinen jeg får av å lukte inn Andrea røykstank er fryktelig… må gå av bussen tre stopp tidligere fordi det sitter en som oser røykduft fra seg, og det gjør meg utrolig kvalm. Den underskriftskampanjen skal jeg skrive under så blir verden en litt bedre plass for oss ikke røykere i hvertfall!

  53. Enig i mye av det du sier, men dette var ett unødvendig innlegg. Røyker ikke selv, men du kan da ikke mene at de som velger å gjøre det ikke skal få kose seg noen plasser?

   1. Sara dette ble altfor nedlatende og stigmatiserende!! Siden røykeloven tredde i kraft er det få grupper som har tilpasset seg og faktisk tatt hensyn enn akkurat røykerne. Da det var lov og røyke overalt var det få som klaget. Ettersom røykeloven ble strammet mer og mer inn ble klagingen mer og mer! Røykerne aksepterer at det ikke lenger er lov til å røyke inne, akseptere at de ikke lenger skal ha røykerom ( som forøvrig var like fult av ikke røykere) aksepterer at de selv om de er syke må gå ganske langt for å ta en røyk på sykehus, akseptere at de ikke kan gå utenfor en butikk, eller kino el. men langt unna for den røyken. Jeg skjønner det ikke er spesielt hyggelig å få røyklukt i nesa når man sitter og spiser. Selv røyker jeg, men prøver virkelig å ta hensyn, men kjenner på skammen og ubehaget allikevel, nettopp fordi man stadig får slengt dritt i stedet for kanskje hyggelig å spørre om man kan vente/ta den ett annet sted mens du spiser, og jeg er sikker på at 99% av røykerne unnskylder seg og faktisk flytter seg. Det er mange ting som trigger min kroniske migrene, og for meg å gå på butikk kan være ensbetingende med å måtte ligge resten av dagen, allikevel løper jeg ikke hjem, kaster meg over tastaturet for å halshugge aldersgruppen 12-20 og 60-80 fordi de drukner i parfyme, eller deg fordi du har brukt en shampo som trigger…. på en uteservering hadde jeg nok flyttet meg om jeg kom for nært noen som har druknet i parfyme, ikke laget ett saftig drama etterpå…
    Du som gikk så kraftig ut mot mobbing og rasisme, også sitter du og rett og slett rakker ned på en gruppe mennesker selv så det holder. Snakk om dobbeltmoral. Nei respekten min for deg ble ganske mye lavere!!! Du kunne fint laget dette innlegget med – kan man være snill å ta hensyn? For hensyn er faktisk de fleste røykere veldig flinke til å ta, men noen ganger er man faktisk på samme sted, da må dette gå litt begge veier. Kan du være så snill??…. klart jeg kan! Men etter den tonen du har tatt i dag hadde jeg nok svar deg med en røyksky i stede!!

  54. Parfyme er faktisk helseskadelig. Har selv en mor som er blitt ufør pga parfymeallergi. Just saying. Hun er blitt litt bedre, men kunne før bli sengeliggende pga parfymelukter fra vaskemidler osv etter en tur på butikken.

   1. Hei.
    Ikke ofte jeg reagerer med en vond følelse av å lese bloggen din. Men dette var et slag under beltestedet for min del. JA jeg røyker… Nei jeg er ikke stolt av det. Men, i min situasjon er det røyken som holder motet mitt oppe – jeg både koser meg med røyken min, å nyter den. Men har røyket så lenge at jeg veit hvordan vi hadde det før røykeloven også. Å er det en gruppe mennesker som har endret seg å tatt store endringer på strak arm så er det vel nettopp røykere? Jeg skal på ingen måte si at røyk er sunt, fornuftig, billig, bra eller noe positivt med den. Men tenk, staten håver inn store mengder penger, ingen har så kort inneleggelse på sykehus som røykere, men å bli direkte mobbet, ja det må vi tåle hver eneste dag, både av voksne og staten. Jeg er absolutt enig i at det ikke burde være boe problem å dele uteservering i to deler, en med å en uten røyk. Jeg sier ikke at barn skal utsettes for dette – men, det er jo noen dom har ansvaret for at dette barnet sitter på et utested der det blir røykt og faktisk så blir barnet samtidig iallefall i 98% av tilfellene eksponert for å se voksne nyte alkohol, er det bra? Viss du sitter der en time eller to så vil barnet merke endringer i oppførselen til de som nyter alkohol- er det bra for barn? Om en har så store fordommer mot en gruppe mennesker så er det best å unngå de fremfor å mobbe disse offentlig. Du som er en ikkje rosa blogger burde forstå dette. Å så lenge dette selges lovlig over disk i Norge så bør vi respektere hverandre uansett om en røyker eller ei. Jeg personlig føler at så lenge en røyker så er det fritt frem å behandøe oss dårlig. Jeg liker heller ikke lukten på klærne etter å ha vært ute. Men jeg har vaskemaskin. Hva med alle som sitter å skal nyte et godt måltid, noe godt å drikke det være brus vann vin eller øl, å må tåle alle lydene fra barn som er lei, skriker etc? Skal vi virkelig ta denne diskusjonen? Då må vi sette alle i en type bås å legge tilrette for at det finnes steder som den enkelte kan oppsøke. Dette var et innlegg som du burde spart deg for wvent hva med: unnskyld meg, jeg blir syk av at du tenner røylen din. Kanskje du eller vi kan gå byttet bord? Ganske sikker på at dette kunne ordnet seg enkelt uten mobbing offentlig om en hadde tatt en dialog muntlig. Beklager – der sank du virkelig i mine øyne

   2. Hei.
    Ikke ofte jeg reagerer med en vond følelse av å lese bloggen din. Men dette var et slag under beltestedet for min del. JA jeg røyker… Nei jeg er ikke stolt av det. Men, i min situasjon er det røyken som holder motet mitt oppe – jeg både koser meg med røyken min, å nyter den. Men har røyket så lenge at jeg veit hvordan vi hadde det før røykeloven også. Å er det en gruppe mennesker som har endret seg å tatt store endringer på strak arm så er det vel nettopp røykere? Jeg skal på ingen måte si at røyk er sunt, fornuftig, billig, bra eller noe positivt med den. Men tenk, staten håver inn store mengder penger, ingen har så kort inneleggelse på sykehus som røykere, men å bli direkte mobbet, ja det må vi tåle hver eneste dag, både av voksne og staten. Jeg er absolutt enig i at det ikke burde være boe problem å dele uteservering i to deler, en med å en uten røyk. Jeg sier ikke at barn skal utsettes for dette – men, det er jo noen dom har ansvaret for at dette barnet sitter på et utested der det blir røykt og faktisk så blir barnet samtidig iallefall i 98% av tilfellene eksponert for å se voksne nyte alkohol, er det bra? Viss du sitter der en time eller to så vil barnet merke endringer i oppførselen til de som nyter alkohol- er det bra for barn? Om en har så store fordommer mot en gruppe mennesker så er det best å unngå de fremfor å mobbe disse offentlig. Du som er en ikkje rosa blogger burde forstå dette. Å så lenge dette selges lovlig over disk i Norge så bør vi respektere hverandre uansett om en røyker eller ei. Jeg personlig føler at så lenge en røyker så er det fritt frem å behandøe oss dårlig. Jeg liker heller ikke lukten på klærne etter å ha vært ute. Men jeg har vaskemaskin. Hva med alle som sitter å skal nyte et godt måltid, noe godt å drikke det være brus vann vin eller øl, å må tåle alle lydene fra barn som er lei, skriker etc? Skal vi virkelig ta denne diskusjonen? Då må vi sette alle i en type bås å legge tilrette for at det finnes steder som den enkelte kan oppsøke. Dette var et innlegg som du burde spart deg for wvent hva med: unnskyld meg, jeg blir syk av at du tenner røylen din. Kanskje du eller vi kan gå byttet bord? Ganske sikker på at dette kunne ordnet seg enkelt uten mobbing offentlig om en hadde tatt en dialog muntlig. Beklager – der sank du virkelig i mine øyne

  55. Jeg er 39 år, og slutta å røyke for snart seks år siden. Jeg begynte da jeg var 13/14 år. Tjue år med røyk der altså. Og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg prøvde fortvilt å slutte før jeg endelig greide det.
   For jeg ville ikke røyke mer! Jeg var så klar over hvor skadelig det er, og jeg så en bestefar med lungekreft som måtte amputere et ben. Han døde etter mye sykdom og plager. Dette av et liv med røyking.
   Men som jeg strevde med røykeslutt! Sprakk om og om igjen. Fordi røyken har så taket på deg! Den styrer så utrolig mye i livet ditt, det ligger så mye psyke og følelser i en sigg! Så det er et veldig hårsårt tema dette.
   Hurra for røykeloven, sier jeg! Så mange som har klart å slutte, og ikke minst så mange som ikke starta i det hele tatt pga den!
   Jeg er ikke glad i å få røykere på nabobordet jeg heller. Men de har faktisk livets rett til å tenne en røyk ute. Jeg pleier å flytte meg om det blir for ille.
   Bottom line her; jeg er forsåvidt enig med deg. Jeg kunne også tenkt med å slippe dette helt. Men jeg reagerer på måten du uttrykker deg. Dette blir for nedlatende. Du er bedre en dette, Sara! 😊 Og nei, jeg kommer ikke til å slutte å følge deg fordi jeg er litt uenig. Du har så utrolig mye bra å si, og du er i din fulle rett til dine meninger! Og jeg er ganske sikker på at det en dag ikke er lov til å røyke selv på en uterestaurant. 😉

  56. Typisk norsk tankegang! “dette liker ikke JEG, så dette må forbys”
   Nå har jeg sluttet å røyke, men velger fortsatt og forsvare røykere her, har DU mer rett på å kose deg enn de? Sånn virkelig? Vi har virkelig viktigere ting å ta tak i her til lands, enn en som røyker på UTEservering.

   Og jo, røyk kan sammenlignes med parfyme, for parfyme kan være helseskadelig det og!

  57. Jeg synes det bør være delt opp i røyk/røykfrie soner men som mange sier, akkurat som røykere ikke får røyke inne og kun ute, så bør det ikke være et SÅ stort problem at røykere ikke skal få tenne seg en verken ute eller inne! Hva med alkohol? Nei, da er d plutselig heeelt ok, drikk deg drita på uteserveringen, bann høyt, skrem barna på nabobordet, pust øl ånde på meg mens du mumler sjanglende forbi, søl whiskey glasset og det lukter alkohol og svette på 0,4 sekunder. Du drar den når du går så langt å dra igang en underskriftskampanje å ødelegger for røykere for d er bare ikke røykere som må bli tatt hensyn til?! , du kunne enkelt flyttet på deg, bedt om å få nytt bord eller sagt pent ifra til den som røyker slik at h*n kan evt flytte på seg.

  58. Eg er enig med deg!!
   Røyke inni rom og biler er forbudt om du har barn eller skal være barn i rommet.
   For min del kan røyk gjerne være forbudt. Da den påvirker andre enn seg selv også.

   Men parfyme e helseskadelig det også. Det er uffattelig mangen alergikere mot den, og den kan også skade puste veien og huden på sikt.
   Dette er en av de vanligste allergiene som man kan vokse på seg. Da spesielt barn, burde ikke ha noe kontakt med, det for å unngå dette.
   Eg som 25åring er blitt såpass allergisk at eg får puste vansker når eg er rundt parfyme. Blant annet skader og irritasjon på huden, samt en brennende/sviende og opptetting i hals og nese av parfyme.
   Så for meg er de like fæle å puste rundt. MEN, røyken gjør en mer skade på barn i raskere løp. Og er bare negativt om en parfyme.

   Eg forsvarer ikke røykeres grunn for å beholde røyken. Om det er en av delene som må vekk, er det RØYKEN. Uten tvil!!! Bra du opplyser dette!

  59. “Hei, røyken din plager oss, kan du please røyke et annet sted?”

   og hvis ikke det funker…

   “Hei kelner, røyken hans ødelegger matopplevelsen min, kan du please flytte ham?”

   Er som du sier, her kan man si fra! Ikke alltid folk tenker seg om. Ingen som ønsker å plage andre, så regner med de fleste ville stumpet røyken og røyket et annet sted der det ikke er til bry for andre. Ikke minst er det jo veldig flaut å få påpekt at noe de gjør er plagsomt. Så bare si fra neste gang! Synes det burde være en selvfølge med egne røykesoner på uteserveringen slik at ikke-røykere slipper å bli utsatt for helseskadelig røyk.

  60. Hvorfor er det ALLTID «ikke røykere» det skal vises hensyn til? Vist den røyken var så sjenerende så kunne du faktisk flyttet deg. Og før jeg får videre kommentar på at denne kommentaren kommer garantert fra en røyker , JA, en røyker Som verdsetter røykeloven høyere enn ikke røykere.! Jeg elsker at det ikke er lov å røyke inne på restauranter og utesteder lengre, men ett sted må man faktisk få lov å røyke, skal vi ikke ha noen plasser og gå? Selvom jeg røyker selv, lyskuler jeg ikke røyk i annsiktet og er ikke videre begeistret for røyklukten mitt i fleisen når jeg skal spise, men istedenfor å irritere meg flyter jeg meg heller.. Hvorfor henge seg opp i bagateller når det finnes trær?

   Skal røykere ta hensyn til ikke røykerne som de fleste ofte gjør, må det snus på også. Men sjeldent eller aldri tar en ikke røyker hensyn til en røyker.!

   1. Det er ofte både meg selv og andre går unna røykere på offentlige plasser der det røykes. Togperronger og bussterminaler f.eks.

  61. Jeg er VELDIG enig med deg. Argumentet til røykere som mener det er deres sak og at Norge har så strenge regler er idioti – da de påvirker ANDRES helse. Det fungerer enkelte plasser med oppdelt uteservering, men den ekle lukta kan ødelegge et måltid likevel.
   Jeg snuste selv før og klarte å slutte, om røykerne ikke vil slutte så kan de hvertfall gå bort fra andres bord og ikke plage andre. Helt utrolig at de får lov bare en meter unna andres mat/lunger/nese. Det tas ingen hensyn til barn, gravide eller astmatikere. Synes ikke det kan sammenlignes med parfyme i det hele tatt.

   1. Even though you are right that it is not healthy but since it’s still allowed noone can write about smokers in this way or manner. This entry is very discriminative and rude to a group of people who actually do nothing illegal. especially if it comes from an influencer who preaches about self-love and acceptance.

  62. Skal man kunne sitte ute å røyke, så må spiseområdet hvert fall være delt opp slik at det ikke plager de som ikke røyker. Selv syns jeg egentlig røyking ikke har noe i en restaurant/kafé å gjøre, selv om du sitter ute. Folk sitter faktisk og spiser, og man kan faktisk klare å gå vekk fra bordet for å ta en seg røyk om en absolutt må.

  63. Hvorfor ikke bruke din forbrukermakt å ta det opp med Egon?
   Boikott dem. Det finnes plasser som er helt eller delvis røykfri.
   Å henge ut andre mennesker er aldri pent å lese om.

  64. Jeg er selv røyker men jeg røyker aldri der det er mat. Jeg går unna dem som ikke røyker og jeg blir gla vis noen sier fra at det er en plage for dem som ikke røyker. Jeg vokste opp med en far som røyket i bilen når jeg var liten og husker jeg syns det luktet dritt i bilen. Så enn om jeg røyker selv i dag så ønsker jeg ikke og plage andre med det. Mat og røyk hører ikke sammen.

  65. Røkte selv i over 15 år, ga meg ikke før jeg ble mamma. Allikevel har jeg alltid syntes det er ekkelt at folk røyker i nærheten av der andre feks spiser… Som uteservering osv. Alltid også plaget meg at røykeplassene på restauranter og kjøpesentre er RETT VED døra, sånn at alle må gå igjennom skyene av røyk for å komme inn.
   Jeg tok alltid hensyn til andre da jeg røyka sjøl, uten at det gjorde meg noenting, å det bør alle klare…

  66. Motbydelig å spise i røykelukt, de som røyker selv, venter med å fyre opp til de er ferdig med å spise, de spiser ikke og røyker samtidig, så hvorfor skal folk ved nabobord gjøre det ufrivillig!?! (Er ikke sikkert det er flere ledige bord å flytte til) Hadde det vært uteservering med kaffe/drikke, hadde nok terskelen min for å klage på dette vært høyere, men med matservering, FYSJ, bare motbydelig å spise i den drittlukta! I det minste bør det deles inn i soner.

  67. Syns du heller burde klage til restauranten du satt på eller sende inn klage til helsedepartementet at man burde ha separate avdelinger. Du vil ta fra rettighetene til andre mennesker, det er som å si at du ikke kan snakke om visse tema fordi det kan være krenkende for andre. Respekter heller alle, du hadde mulighet til å si ifra til denne damen istedenfor å være passiv aggressiv senere

  68. Så enig! Takk for at du tar det opp! Jeg jubla den dagen den ble forbudt å røyke inne! Endelig kunne jeg gå ut å spise uten å bli “syk”🙏 Men der det serveres mat bør det ikke være lov å røyke, inne som ute!
   Jeg signerer👌😊

  69. Enig me Lina. Kan heller dele opp plassene med røyk/ikke røyk om det plager folk så mye.
   Fra en x-røyker. Men som ikke bryr meg hva andre gjør!

  70. Du må da sitte enormt mye på uterestaurant hvis du mener at det skader helsa di. Altså, en gang i uka, med en som tar en røyk to meter unna gjør ingen skade. Hva gjør du om du må gå langs en trafikkert gate i 5 min, med tanke på svevestøv og avgasser fra biler? Du virker helt hystersk. Helseangst, kanskje? Send en mail til Egon om du er misfornøyd. Du misliker et snev av røykluft ute. Andre blir allergiske av pafyme. Jeg kan ikke fordra folk som snakker kjempehøyt uten å ta hensyn til at det sitter folk nært. Men lager jeg underskriftskampanje mot det? Neida, jeg forlater bare stedet stille og rolig, og aksepterer at andre ikke er som meg.

  71. Vet du, røykere blir huta bort overalt, kan ikke røyke her, kan ikke røyke der. Syns det er skikkelig dårlig gjort igrunn… Velger man å sitte ute så må man faktisk bare godta at det er sånn. Alternativt kan man ha egne røykebord på uteserveringen, men å sende røykerne bort hele tia er blitt en uting. Røyker ikke selv, men denne heksejakt er ikke greit!

  72. Vet du, røykere blir huta bort overalt, kan ikke røyke her, kan ikke røyke der. Syns det er skikkelig dårlig gjort igrunn… Velger man å sitte ute så må man faktisk bare godta at det er sånn. Alternativt kan man ha egne røykebord på uteserveringen, men å sende røykerne bort hele tia er blitt en uting. Røyker ikke selv, men denne heksejakta er ikke greit!

  73. Skjønner ikke hvorfor røyking skal aksepteres i samfunnet, vi aksepterer ikke narkomane eller alkoholikere, det er jo faktisk skadelig for personen som røyker, i tillegg til dem som er rundt.
   I Sverige har de satt opp «busskur» eller også kalt røykesoner – så de som røyker får stå inne i disse. Er ikke lov å røyke ute offentlig ellers! Helt genialt. Da får røykerne dampe som de vil, men det går i alle fall ikke ut over andre.
   Lufta blir faktisk ikke for alle om folk skal gå hvor som helst å forgifte den.

  74. Hvorfor sa du ikke ifra??? Eller hvorfor flyttet du deg ikke??
   Syns du kunne spart deg for dette innlegget!

  75. Bra det ikke var jeg som satt ved siden av deg og røyket og du hadde sagt noe. Da hadde jeg båret deg inn å plassert deg på et bord der 🤣 vi har én plass å sitte, det er ute. Du kan velge!

  76. Jeg kommenterer aldei noen blogginnlegg hos noen men her må jeg få ut noen ord!

   Jeg hater sånt! Jeg er 29 år og har astma og blir helt tett i brystet av røyk og lukta er så intens.
   Jeg vet ikke med alle spise steder, men feks Egon i Kristiansand. De har egne bord der det er lov å røyke. Et lite område. Alle andre steder er det røyking forbudt pga nettopp dette. For de som røyker er det nok ok at det er røyk med maten men for alle oss andre som ikke gjør det, er det overhodet ikke greit! Så jeg syns det er fint at Egon her i Kristiansand er nøye på det. (De har vært nøye i mange år men vet ikke med nå da) håper at flere steder kan ha det slik i fremtiden. For det er ikke greit for oss som ikke røyker, voksne og barn.

  77. Takk for at du setter lys på dette!
   På grunn av røykere spiser jeg ALDRI på uteservering. Om det er 25 grader og sol så setter jeg meg inn for jeg orker ikke den røykelukten. Det gjelder uansett hvor jeg er, Norge eller utlandet. Jeg spiser alltid inne kun pga jeg ikke vil være passiv røyker. En lovendring er absolutt på sin plass!

  78. Helt seriøst! Det er snakk om å røyke UTE.. hadde innlegget ditt handla om at folk satt inne å røyka, og du da fikk røyken på deg så hadde jeg vært enig.. men at folk røyker UTE kan ingen klage på ass, ett sted går grensa.

  79. Syns det er feil av deg og henge ut røykere.. Hva med å lage en kampanje til spsiestedene, om at de har ett ansvar med å dele opp? Ditt valg å sitte ute..

  80. Det blir for dumt å skal nekte røykere på uteservering. Det skal være forbud overalt da? Jeg er derimot enig om at det bør deles opp i seksjoner og om en ønsker å røyke kan en sitte der og der. Jeg røyker ikke men har røykt, men hater den dag idag røyklukt men å nekte det totalt blir for dumt syns jeg.

  81. Det er faktisk en grunn til at røyking ble forbudt innendørs i 2004, sånn at ikke-røykere kan sitte i 100% røykefritt område å nyte maten sin å unngå passiv røyking. Narsissister derimot får man aldri fred fra uansett om man sitter inne eller utenfor blir det alltid noe å klage på… makan til MEG MEG MEG. Velger noen foreldre å la barna sitte ute i røyklukten er det faktisk den enkelte forelder sitt ansvar å fjerne barnet, mulig inn der det er røykefritt? Eller rett og slett være voksen å høre med røykeren om de vil ta hensyn. Folk flest er ikke så vanskelige å ha med å gjør nemlig. Men da syns jeg vi skal forby parfyme på uteservering, eksos langs skoleveier, hormonforstyrrende innholdsstoffer i f.eks. solkremer, sminke, barnebestikk man bruker i dag om vi skal forby røyking utendørs.

  82. Mange av røykerne mener at de som ikke ønsker å utsettes for passiv røyking bør holde seg innendørs, men det er jo litt urettferdig at man ikke skal få nyte maten ute i fint vær, fordi man ønsker seg frisk luft mens man soiser.

  83. Kan aldri spise mat ute! Om jeg er med folk ut for å spise og sola stråler og vi helst skulle sittet ute så går ikke det, nettopp fordi jeg aldri vet når noen på uteserveringen har tenkt til å ta seg en røyk. Jeg tåler ikke røyk. Begynner å hoste masse, og føles som om jeg får mindre og mindre luft til å puste med. Om jeg ikke på en eller annen måte klarer å komme meg bort fra det, ender det med at jeg blir helt utslitt og sovner, fordi kroppen har brukt så mye energi på å klare å puste. Vi har flere ganger prøvd å sitte ute, men jeg har måtte forlate området … En tidligere fastlege nærmest anbefalte meg å begynne å røyke for å vende kroppen til røyk og at da ville jeg muligens slippe reaksjonen. Tålte røyk bedre mens min pappa og stemor røykte inn frem til jeg fikk påvist reaksjon; var alltid tett i nesa og litt sånn hes stemme og kløe i halsen da jeg var der.

   Skulle så gjerne ønske at jeg bare for en gang kunne få lov til å sitte ute på en restaurant å spise mat i sommervarmen. Jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har sittet ute siden jeg gikk i 8. klasse i 2005 (da jeg begynte å tåle røyk dårligere og dårligere).

  84. Jeg var hos legen min i sted og snakket med han om dette innlegget. Han lo litt 😂 han sa om du utsatte deg selv for så mye passiv røyk i den mengde at det kan være dkadelig for deg så må du gjøre det med vilje😂 jeg tenkte der samme da du uttalte deg om forskjellen på ME og psykisk helse. Sjekker du noen gang grunnfakta før du langer ut om det ene og det andre eller googler du og tror og synser? Innlegget er iallefall på bærtur og kommentarene tar oss med på den lengste blåbærturen jeg har vært iallefall😂😂 ser du også er ekspert på parfymeallergi og andre diverse. Jøss – du er lite opplyst til å mene så mye syns jeg. I det siste har snappen vært bare en runddans med tull og tøys. Du tror du tar opp viktige tema… men da kjære Sara må du også VITE litt om disse temaene. Ikke bare tro og bruke din bloggerstemme helt feil. Er du sååååå bekymret for helsa… da har du pakka deg inne å spist der!! Viktige ting skjer i landet vårt og her sitter du å deler hullete synsefakta og sprøyt. Nei, du skuffer. Som sagt over her: Legg fra deg telefonen – løft blikket – se deg rundt på MENNESKER og lær deg fakta!

  85. Husker du snakket om dette engang tideligere.
   Da skrev jeg også at jeg er helt enig med deg.
   Jeg jobber i omsorgsbolig derav sikkert over halvparten av de som jobber der, røyker.
   Det er røyking ved hver anledning som byr seg, og vi jobber med brukere som ikke kan si ifra. Tenk det, stå over ett menneske som er veldig syk, og ikke er i stand til å si ifra at du stinker dritt, rett og slett. Kanskje den brukeren blir drit dårlig eller får som du, vondt i hode og hele dagen ødelagt. Og når pårørende kommer på besøk da, stinke røyk i leiligheten til brukeren. Nei få det til helvete vekk, æsj.

  86. Nei, ikke greit….Har sluttet å røyke et par år. Så glad for det, mener virkelig at man ikke skal plage andre med røyk.

  87. This blog post and your IG stories as infuriating. I understand that as a non smoker you don’t like smoking but how come you regulating other people’s doing?

   Until the governments stop selling cigarettes nobody has the right to tell a smoker not to smoke. If the restaurant or other institution says you can’t smoke at their place, smokers must accept that. But just because a non smoker don’t like a person smoking at a designated smoking area (such as outside servering if it doesn’t have a smokers only part) it’s up to the non smoking person to find the furthest place from the smoker. Or a dialog can be started about “please, smoke disturbs us, can you please sit further away?” I bet you, 9 out of 10 times the person would move or even put out their cigarettes. But this internet shaming is the worst and someone with such a huge audience definitely shouldn’t start something like this! I get its unhealthy and such but until it’s legal, it’s actually negative discrimination even asking questions like this. And the title… Girl… I should say Fjern den jævla shaming!

  88. Du røyker jo ikke selv, hadde du gjort det hadde du jo ment noe annet! Da hadde du kost deg med røyk til kaffe/ øl eller noe annet! Jeg for min del har for eksempel ikke barn og skulle gjerne spist ute, shoppa eller flydd uten konstant ungeskrik i ørene, sikling eller snørr,men klager jo ikke på forde 🤪

  89. I Sverige så är det olagligt att röka på restaurangers uteserveringar sedan i början av 2019, man får inte heller röka i anknytning till en entré eller busstation. Många trodde det skulle bli svårt, men folk har köpt det helt okej bra och nu blivit helt naturligt för folk att gå iväg från restaurangen när de ska röka. 😊

  90. Altså du vet at alkohol er svært helse skadelig også?
   Kanskje vi skulle forby alle med barn og drikke alkohol?
   Dette blir for dumt. Jeg røyker og røyker aldri i nærheten av barn men når folk ser på meg som en dårlig mamma FORDI jeg røyker. Så tenker jeg for meg selv. Gå hjem og nyt den jævla alkoholen din du og tro at du er sååå mye bedre enn meg. Jeg er avholds og takler ikke lukten av øl.
   Husker du messet om at det var en ved siden av deg på flyet som luktet røyk. Kansje han syntest du luktet like ille med din parfyme.
   Og sist men ikke minst.
   Jeg syntest det er sykt irriterende og spise ute når det sitter barn som skriker å hyler ved siden av meg. Men hva skal jeg si å gjøre da. Skal det bli forbudt å ha unger med ut å spise eller skal vi faktisk bare DEAL WITH IT. jeg er mamma selv og tenker at folk får gjøre hva de selv vil og hvis JEG ikke liker det så får jeg heller gå hjem eller flytte meg.

  91. Kjenner at dette innlegget provoserer meg, ikke nødvendigvis på grunn av budskapet, men på grunn av den nedlatende ordlyden som jeg mener du kunne holdt deg for god for. Tror du hadde vært bedre tjent og fått frem budskapet ditt bedre hvis du hadde skrevet et saklig innlegg om samme tema, i stedet for å gå til «angrep» mot mennesker som røyker.

   1. Det kan tilsynelatende være nødvendig med denne nedlatende ordlyden til slike fæle mennesker. De kan jo ikke ha svært mye mellom ørene når de utfører slike handlinger.. Respektløse folk

  92. Jeg har fulgt deg siden dag 1, Sara. Vært engasjert i så og si alle innlegg både her og på Instagram. Men vettu hva? Her går grensa, makan til sutring. Jeg får migreneanfall av stramme lukter, skal jeg starte underskriftskampanje på forbud mot parfyme? Eller når du endelig har barnefri og skal nyte lunsj med ei venninne men på bordet bortenfor sitter det en unge og hyler konstant igjennom hele måltidet? Nei det går ikke.
   Detta var tullete av deg, og lykketil med kampanjen 🤪

  93. Masse røykfrie uteserveringer i Oslo, så jeg ser bare etter Kreftforeningens røykfri-skilt jeg eller spør servitørene om det er røykfritt. Hvis det ikke er det så går jeg bare videre til neste uteservering. I stede for å lage ett slikt nedlatende innlegg, ta det heller opp med restaurantene det gjelder 🙂

  94. Jeg har fulgt deg med iver og lyst og positivt hjerte etter at jeg fant seg på snap og Instagram. På et lite blunk mistet jeg faktisk helt lysten på å gjøre nettopp det. Helt greit med ulike meninger, men akkurat nå fremstiller du deg selv som en sutrende prippen Oslo-frue som mener at din mening er den eneste rette uten rom for noe mer. Hilsen ikke-røyker

  95. Helt ærlig. Det her blir for dumt. Jeg røyker ikke selv, men kunne fader ikke brydd meg mindre om de som røyker. La folk gjøre som de vil, å ikke lag regel for absolutt alt vi gjør her i Norge.
   Jeg stemmer for at det neste som skjer er at det ikke lenger blir lov for influencere å vlogge/snappe eller hva det måtte være offentlig, for når all den bablinga og kamerashit er overalt å lar meg ikke spise i fred!!!!!

  96. Nå måtte jeg faktisk kommentere, når ble folk så jævla sensitiv egentlig? Ble faktisk litt flau på dine vegne for at du skrev dette innlegget. Omg, som om Norge ikke har nok idiotiske lover. La nå folk få ta seg en sigarett i finværet…. Hilsen ikke røyker

  97. Når en røyker ute å det er lov på utesvering, så blir dette for dumt å klage på.. Om jeg sitter ute å etter og ha spist noe god mat, å jeg vil ta meg en røyk så kan ikke jeg da sitte der å røyke?. Det er en helt annen ting om dette hadde vært inne, men ute der det er masse frisk luft?, det blir for dumt.. Dette her blir for dumt, så mye annet det går ann å klage på.. Men er helt noe annet om dette hadde vært at du hadde Asma eller noe annet sykdom, så hadde jeg nok gått ett annet sted eller droppa røyken.

  98. Vi må ofte sette oss inn pga røykere på uteservering. Det ødelegger idyllen med å sitte ute og det er ikke sunt for verken barn eller voksne. Det er utrolig at det er lov.

  99. Asså, å det du sitter å sier på snap at nå har du makt å vil endre røykeloven å blablabla. Røykere har et alternativ; røyke UTE! hele året er det sånn. Men med engang sola kommer fram så vil selvfølgelig vi andre kose oss ute,å det er det ingen som nekter oss. Men røykerne må fortsatt få lov å være der, for vi er trossalt UTE! men hvis du er så forbanna redd helsa di etter en time på Egon så må du kanskje revurdere uteserveringa til neste gang.

  100. Jeg tenker at de som røyker- som stadig blir færre og færre, må få lov å sitte ute å ta seg en røyk. Men, det er viktig å vise hensyn til omgivelsene. Kanskje kan de som opplever å bli sjenert av røyk vurdere om de, på en høflig måte, kan spørre om vedkommende kan vente med å røyke til man er ferdig å spise.

  101. Det at du skriver et innlegg om at du blir plaget av røyk har jeg ingen problemer med, alle må få ha sin egen mening. Det jeg ikke liker med innlegget er hvordan du fremstiller personen som røyket ved siden av deg. Hadde jeg sitti ved nabobordet ditt på Egon i dag og lest dette innlegget så hadde jeg blitt ganske så provosert. Du kunne jo bare sagt i fra. Og hadde det da vært til meg så hadde jeg sagt beklager og gått utenfor. Du ga aldri denne personen en mulighet til å gjøre det. Du satt der og ble sint og provosert og fremstiller dette som en egoistisk person som ødela din lunsj. På et sted der det er lovlig å røyke. Du sier at nå har du faktisk en stemme som betyr noe og den vil du bruke til å prøve å endre røykeloven. Det er også helt greit og i din fulle rett. Men hvorfor brukte du ikke den samme stemmen til å snakke med personen det gjaldt? Kanskje du da kunne spist lunsjen din samtidig som du hadde blitt glad over at du ble tatt hensyn til? Neste gang det skjer foreslår jeg at du gir folk en sjanse først 😊

  102. Ikke værst at du gikk inn og fjernet det du kalte røyken for: Kreftpinne..
   Det er vel kanskje mer du burde endre. Måten du skriver dette innlegget på. Kjente jeg ble provosert. Dette blir altfor dumt. Du burde sette deg litt mer inn i ting før du uttaler deg. Og du kunne ærlig talt flyttet på deg, sagt ifra til vedkommende som røyket eller sagt ifra til kelneren. Enn å sitte å syte offentlig slik du gjorde idag. Vaske kjolen fordi den stinka røyk? Dere satt utendørs. De blåste vel ikke røyken rett inn i kjolen din eller? For jeg regner med at det var litt avstand siden du sa de hadde lagt til rette for avstanden på Egon.

  103. Røyker ikke selv men syns det er helt greit om noen tenner seg en røyk ute. Mener det bør være helt innafor. Men uteplassene kunne godt delt inn i soner i uteservering mtp på de som syns det er plagsom/ har lungesykdom.

  104. Tenker det er greit å røyke ute, man må vel ikke forby alt her til lands! Men de kan ha et område hvor man kan røyke og et hvor man ikke kan 👍🏻

  105. Nei, man kan ikke frata folk alt av moro! Røyk må være greit ute, er du lei kan man sette seg inne eller spørre pent om de kan la vær å røyke.

  106. Jeg liker deg, egentlig, syns du formidler veldig mye bra, bortsett fra akkuratt nå! Du, tenk på den påvirkningskraften du sitter med- og hvordan holdninger du vidrefører til andre i samfunnet! Jeg røyker ikke, syns røyk lukter dritt og skulle gjerne ønske at ingen rundt meg røyket heller, MEN sånn er det altså at noen mennesker røyker og når du setter deg ned på et sted med uteservering så regner jeg med at du er smart nok til å vite at muligens noen som setter seg ved siden av deg røyker, ute, i fri luft en deilig dag i juni! Hvordan land ønsker du egentlig at vi skal leve i? Skal alle som gjør noe utenfor den normen du syns er riktig settes i bås?
   Nei vet du hva, og den kreftpinnen du så pent omtaler det som er svært avhengighetsskapende og tipper 98% av de som røyker veldig gjerne skulle klart å slutte! Jeg tror ikke en sutrete blogger som måtte hjem å vaske den sponsede kjolen sin fra KappAhl hjelper dem på veien! Slutte å sutre, sett deg inn neste gang og hold munn 🙂

   1. Og den påvirkningskraften bruker hun svært bra her. De som røyker har tatt et valg og det skal ikke burde gå ut over oss som har vært smarte i livet og valgt å ikke røyke!!

    1. Still she cannot talk so degrading about a group of people who does whatever they are allowed to do! It’s about the language!

  107. Altså det er jo du som valgte å sitte ute, og de med babyen burde tenke litt lengre en å sette seg der. Personlig ville jeg aldri tatt jentungen med på uteservering da jeg vet at folk røyker der. Ikke helt greit å rakke så mye ned på det, når uteservering er en av de få plassene folk idag kan ta seg en røyk. Er vil ikke slik att om du går forbi noen i gågata som røyker, skal du bli sint fordi de røyker rundt deg? Jeg røyker ikke selv, men syntes dette ble for dumt uansett… du er vanligvis så saklig av deg

  108. SÅ enig med deg! Jeg kan ikke forstå at det fortsatt er lov. For meg ødelegger røyken smak på mat og drikke. Jeg har to ganger gått fra restauranten fordi nabobordet forpestet (er det lov å si…?) luften.

  109. Dette blir for dumt! Du kunne flyttet på deg, og det kunne de med babyen også. Jeg røyker ikke, men plages mer og får oftere og sterkere migrene av PARFYME. Men jeg kan jo ikke sutre og klage på at jeg må vaske klærne mine, eller du med så mye parfyme ga meg skikkelig migrene! Jeg flytter meg unna, så jeg får det lettere med pust og hode. Jeg går unna de som dynker seg. Dette var usaklig og dumt!

  110. Veldig uenig her altså. Røyk er ei lovlig vare, så da må det og være lovlig nyte den. Syns forøvrig røykere generelt er svært gode på, og flinke å ta hensyn. Ka med alle som går rundt som vandrende parfymerier? Kvalmt det, og ille for den som ikkje liker det, men en kan ikkje nekte de. En kan i de fleste tilfeller velge fjerne seg selv fra en situasjon en syns er ubehagelig. Syns det er litt for mange som skylder ALT på røyken. Er en så allergisk og får så store plager at en ikkje takler røyklukt, da syns eg det er utrulig en klarer bevege seg i en ganske så forurense by. Mi mening.

  111. Synd noen er så pr-kåte og desperate at man tyr til diskriminering og bruk av skremselspropaganda for å få klikk. Det klarte du,men jeg og mange flere velger nok å «dislike» etter dette innlegget. Kun fordi det er ren svada fra ende til annen. Hilsen IKKE-røyker som lar andre mennesker få leve sitt liv.

  112. På Hamar er det faktisk flere kafeer og spisesteder der man ikke får røyke eller bruke E-sigarett 👍

  113. Jeg må si jeg er både sjokket og skuffet over dette innlegget. Forrige uke snakket du med store ord om mobbing , aksept og respekt for alle. Her bryter du alle i ett innlegg… jeg har ingen problemer med å forstå at du ikke liker røyk, men han gjorde ingen ting galt! Han tok en røyk på en av få steder ban har lov å røyke! At han sitter der har han like mye rett til som deg, MEN han har færre valg hvor han kan sitte å ta den røyken enn du har for hvor du kan sitte å spise! Det er mange uteserveringer som ikke tillater røyk, og enda flere som har røykesoner. Hvorfor valgte du ikke en av de siden dette plager deg sånn? Og ikke minst hvorfor spurte du han ikke høfflig om å vente med røyken til du var ferdig med maten om det var så ille i stede for å henge ut personen når du kom hjem?? Var det tryggere bak tastaturet?? Det er påpekt tidligere at du må sjekke litt fakta om det du skriver. Det ville nok være lurt. Du får ikke store helseskader av å sitte ute i frisk luft en liten stund med noen som røyker! Men de som reagerer på bla parfyme, som får kraftig migreneanfall og blir liggende både en og to dager, andre som er hyper allergisk mot nøtter og kan få store pusteproblemer bare en nøttepose åpnes de kan bli så syke at de i verste fall tettner helt Og ikke får puste. Tenker du på det når du pynter deg for å gå ut, tar på parfyme og deo, er ute og får servert en bolle nøtter til ølen i sola eller ved bardisken? De har ikke det valget du har ved å velge en røykefri sone og sitte i, eller be sidemann stumpe røyken. De blir hjemme, nettopp fordi de ikke kan be sidemann gå å vaske seg eller finne en parfymeri sone, de kan ikke ta sjanse på å å sette seg i en bar eller serveringssted uten å være 100% sikker på at det ikke serveres noe med nøtter.
   Nei Sara den som viste minst respekt for andre mennesker her i dag er deg. Han som gikk ut for å kose seg med en kopp kaffe og en røyk, der han faktisk har lov til å røyke, gjorde ikke noe galt, kanskje han ikke engang tenkte over at det plaget deg så mye siden du ikke sa noe… innlegget ditt her og på snap er rett og slett fylt med uthenging av en gruppe mennesker, dobbeltmoral kalles det når man skriker høyt om viktigheten det motsatte bare dager før.

  114. Hei, jeg synes dette er et fint innlegg. Jeg sliter mye med migrene, og de gangene jeg er ute å spiser så er det helt grusomt å sitte ved noen som røyker. Røyklukten fremkaller migrene, og jeg blir rett og slett uvel.. det setter virkelig en bremser på hyggelige måltider og sammenkomster!

  115. Nå er det såpass få som røyker lenger, at jeg syns dette blir vel dramatisk.
   Helseskader av passiv røyking utendørs, er ikke en reel problemstilling.

   Jeg syns du virker som en fornuftig og oppegående dame, å har fulgt deg lenge 👏💕 Men nå syns jeg du lager storm i vannglass for oppmerksomhetens skyld
   -Hilsen ikke-røyker btw 😉

  116. Først ble røykere kastet ut fordi det ikke var bra å røyke inne å det er greit nok. Men nå skal ikke røykere få lov å røyke ute heller?!
   Skjønner det kan være til sjenanse for enkelte, men hva skjer med landet om vi skal sette regler på absolutt alt?!
   Hvor ille har det ikke vært å leve med restriksjoner nå siden mars pga et virus?! Jeg syns det blir feil å plassere mennesker som røyker innen en viss radius på en uteservering. Det får meg til å tenke sånn her: åja du røyker ja. Nei da må du sitte der borte for da er ikke du bra nok til å sitte med medmennesker. Nei, vettu hva…
   jeg har en gang i livet røkt, men jeg tok alltid hensyn til de rundt meg gikk enten vekk eller ventet til de rundt hadde spist ferdig eller spurte om det var ok.. vet ikke alle er sånn så jeg var vel en av få.. men jeg bryr meg virkelig ikke. Luft er fri for alle!!

  117. Sorry, men her bomma du..
   Hvis du ikke liker at noen gjør noe som er fullstendig tillatt, så er det faktisk ditt problem og ikke han som sitter og røyker på en plass det er lov å røyke..

   Dette ble sutring.. hvorfor er dine behov viktigere enn hans?
   Skal det komme flere forbud mot steder å røyke nå får de heller gjøre det ulovlig å selge..

   Pleier å heie på deg for du har mange gode innlegg og meninger, men på denne er vi uenig.

  118. Lurer på hvordan du hadde klart deg før når det var lov å røyke over alt. Ja det er ekkelt når det er inne, men ute kan man faktisk ikke klage. Nå ser jeg for meg at du er den typen som hoster med vilje eller ser stygt på folk som røyker. Det er faktisk ikke greit det heller, å det er lov å flytte seg om man blir plaget av nabobord. Uansett om det er røyk, hosting, parfyme eller hva som helst. At du kaster deg på denne typen uthenging og diskriminering er litt kvalmende…..

  119. Lurer på hvordan du hadde klart deg før når det var lov å røyke over alt. Ja det er ekkelt når det er inne, men ute kan man faktisk ikke klage. Nå ser jeg for meg at du er den typen som hoster med vilje eller ser stygt på folk som røyker. Det er faktisk ikke greit det heller, å det er lov å flytte seg om man blir plaget av nabobord. Uansett om det er røyk, hosting, parfyme eller hva som helst. At du kaster deg på denne typen uthenging og diskriminering er kvalmende…..

   Hvis du går rundt å snakker til folk på den måten (fjern den jævla røyken din) så vil du trolig få svar om å fjerne det jævla tryne ditt. Folk fortjener faen ikke å bli snakket til på den måten bare for du ikke liker hva de gjør.

   Hilsen ikkerøyker.

  120. Helt uenig med deg Sara! Syns virkelig du burde spart deg for dette innlegget. Røykere sitter å tar seg en blås, du kan gå inn, bytte bord eller spørre pent om de kan hoppe til ett annet bord om det er ledig.

   Skal vi virkelig i Norge legge regler for alt? Det ropes om røykere og de henges ut på nett uten noen form for menneskelig forståelse. Røyk er avhengighets skapende, og jeg syns helt ærlig at de skal kunne nyte en røyk på uteservering. De skal få kose seg med det de syns er godt. Også kan ikkerøykere gå inn og kose seg med maten/drikken evnt bytte bord. Det er såppas lite røykere nå til dags at jeg mener det ikke er et samfunnsproblem. Jeg røyker ikke selv, men jeg syns det fins en grense for hva man skal henge seg opp i. Ingen røyker inne mer slik det var før, å få plasser godtar røyk. På sykehus må de gå langt, det er ikke lov utenfor butikker og sentre og mange utesteder osv.. skjønner virkelig ikke hva du bæser over.

   Dette var ikke bra Sara! Og jeg tviler sterkt på at du fikk lungekreft av å sitte der. Får man vondt i hodet har man enda en mulighet til å gå inn, samme med de med astma. Hvorfor i all verden skal de ta hensyn til alt og alle? Pass på dere selv å ikke oppsøk uteservering hvor det er tillat å røyke ute!!

   La røykerne få være i fred! De er blitt herjet nok med de siste 10-15 årene.

  121. Jeg røyka i 20åra og har mange gode minner om det. Mennesker man ellers ikke ville møtt, pauser i på reiser man ellers ikke ville tatt. For meg er røyking en snodig greie som bare mennesker vil finne på å gjøre. Det gir et friminutt fra det perfekte. Jeg blir derfor litt gladfilosofisk når jeg kjenner røyklukt. Prøv den tanken neste gang (selvfølgelig trekk deg unna hvis du blir syk). Jeg klarte å slutte å irritere meg over godtestøy i kinosalen da jeg innså hvor stor plass sinne tok og hvor lite jeg fikk gjort med det. Soneinndeling for å begrense omfanget virker som et godt kompromiss, hvis man etterspør røykefri sone vil utestedet kanskje tilrettelegge på sikt?!

  122. Helt enig med deg Sara!!
   De bør ha egne plasser hvor røykere sitter. Selv får jeg veldig vondt i hodet og itillegg har jeg en liten en som jeg helst ikke ønsker at skal få i seg det greiene der!

  123. Underskrevet!! Helt enig, ingen grunn til at de ikke kan dele inn i forskjellige soner. Blir selv dårlig av røyklukt og hadde antagelig måttet be om et annet bord…

  124. Heia deg Sara! Jeg vokste opp i røykbelagte stuer stappfullt av familiemedlemmer som sigget. Jeg husker siden jeg var ganske liten at det sved i øynene mine og i nesen, det gav meg også hodepine og gjorde meg kvalm. «Merkelig» nok hadde jeg også astma som senere gikk bort da røykingen ble utvist til verandaen ettersom man gikk bort fra de skadelige som fantes på 90-tallet (og tydeligvis fremdeles i kommentarfeltet).
   U Go Girl! Det går ikke an å «blåse bort røyken», den har en enorm omkrets. Kjipt for røykere å føle seg uglesett, men enda kjipere å bli utsatt for passiv røyking. Tiden forandrer seg og det er utelukkende bra. Ikke bare for oss som ikke røyker, men også faktisk for røykerne og den generasjonen vokser opp hvor holdningene rundt røyking er slik de er i dag.

  125. Jeg har full forståelse for det du skriver og er helt enig selv. Jeg jobber som servitør på en annen Egon og har flere ganger møtt på dette problemet. Jeg løser det ofte slik at jeg prater med de som kommer og forhører meg litt om hvor de vil sitte og advarer om at dersom de vil sitte der eller der så røyker de på bordet ved siden av. Er det også nok bord har jeg ingen problem med å flytte gjestene til ett nytt bord dersom de plages av røyklukt. Mer enn det får jeg rett og slett ikke gjort. Har flere ganger opplevd å fått kjeft for at det er lov til å røyke ute, men som alle vet/burde vite; så er jo det ikke min regel. That’s life. Er man ikke fornøyd med plassen sin pga sol, skygge, røyk, barnegråt etc.. så må man tørre å si ifra til enten ansatte eller de de gjelder, hvis ikke kan man rett og slett ikke klage. Tenker jeg da 😊

  126. Jeg røyker selv, men unngår helst å røyke og syns nesten det er flaut å røyke i nærheten av folk som spiser. Selv når jeg er på besøk hos folk spør jeg før jeg tenner en røyk hvis det er mat på bordet. Evt får man stelle seg på utsiden av restauranten eller et godt stykke vekk fra folk hvis man er vorte hos folk.

  127. Luksusproblemer… alt man må klagd på..

   Syns det er helt feil å lage signeringskampanjr på noe så idiotisk. Flytt deg da om du hater det. Skal røykere ikke få lov å ta en røyk ute i frisk luft engang når det allerede er ulovlig å røyke 99% av alle steder. Røyken forsvinner ganske fort ute så det burde ikke være et problem at de røyker ute. Flytt deg lenger bort fra denne røykeren om du sliter med det da. Ikke vi som røyker sitt problem. Vi tar allerede hensyn til dere ikke røykere på såååå mange andre punkt så calm your titties girl. Jeg har også astma og allergisk mot parfyme og mye annet, men klikker ikke på hva andre gjør fordeom. Da er det mitt problem å ta forhåndsregler osv for at jeg skal ha det bra for jeg kan ikke dømme eller legge problemene mine over på en røyker fordi jeg har astma. Det er KUN MITT problem å gjøre det jeg kan for å ha et godt liv med astmaen da. Ikke blande inn andre å hva de gjør i sitt liv

  128. Kjære deg! Vet ikke hvor gammel du er, men nå er det sånn at før (ikke så mange år siden) så var det lov å røyke inne på discotek, restauranter osv. Men pga ikke røykere så ble det forbudt, da måtte man gå ut. Å det har jeg full forståelse for! Å blir ganske oppgitt når du mener at nei det er helt forferdelig at man kan sitte ute også? Som en skrev over her: du KAN sitte inne, en røyker MÅ sitte ute. Har selv vært røykfri i mange år å merker godt den røyklukten som ikke er noe god men da får du eventuelt spørre om bytte av bord om du får ubehag (hodepine/migrene)

  129. Er så enig i dette!!! Vær så snill gjør alt du kan for å få endret dette! Det påvirker så utrolig mange uskyldige barn og voksne og er som du sier direkte skadelig. Helt utrolig at det fortsatt er lov å røyke i det hele tatt når man vet skadene!! Heia deg, please ta en for laget og gjør alt du kan!! Vi støtter deg!!

  130. Preach! Takk takk takk! Er så enig, det burde være minimumskrav å tilby røykfrie soner ute også!
   Er så lei av å føle jeg blir kvalt av folk som absolutt skal spre den kreftrøyken, når man bare vil ha en hyggelig ute-middag eller -pils, og får hele stemningen blir ødelagt.

  131. Hei.
   Ikke ofte jeg reagerer med en vond følelse av å lese bloggen din. Men dette var et slag under beltestedet for min del. JA jeg røyker… Nei jeg er ikke stolt av det. Men, i min situasjon er det røyken som holder motet mitt oppe – jeg både koser meg med røyken min, å nyter den. Men har røyket så lenge at jeg veit hvordan vi hadde det før røykeloven også. Å er det en gruppe mennesker som har endret seg å tatt store endringer på strak arm så er det vel nettopp røykere? Jeg skal på ingen måte si at røyk er sunt, fornuftig, billig, bra eller noe positivt med den. Men tenk, staten håver inn store mengder penger, ingen har så kort inneleggelse på sykehus som røykere, men å bli direkte mobbet, ja det må vi tåle hver eneste dag, både av voksne og staten. Jeg er absolutt enig i at det ikke burde være boe problem å dele uteservering i to deler, en med å en uten røyk. Jeg sier ikke at barn skal utsettes for dette – men, det er jo noen dom har ansvaret for at dette barnet sitter på et utested der det blir røykt og faktisk så blir barnet samtidig iallefall i 98% av tilfellene eksponert for å se voksne nyte alkohol, er det bra? Viss du sitter der en time eller to så vil barnet merke endringer i oppførselen til de som nyter alkohol- er det bra for barn? Om en har så store fordommer mot en gruppe mennesker så er det best å unngå de fremfor å mobbe disse offentlig. Du som er en ikkje rosa blogger burde forstå dette. Å så lenge dette selges lovlig over disk i Norge så bør vi respektere hverandre uansett om en røyker eller ei. Jeg personlig føler at så lenge en røyker så er det fritt frem å behandøe oss dårlig. Jeg liker heller ikke lukten på klærne etter å ha vært ute. Men jeg har vaskemaskin. Hva med alle som sitter å skal nyte et godt måltid, noe godt å drikke det være brus vann vin eller øl, å må tåle alle lydene fra barn som er lei, skriker etc? Skal vi virkelig ta denne diskusjonen? Då må vi sette alle i en type bås å legge tilrette for at det finnes steder som den enkelte kan oppsøke. Dette var et innlegg som du burde spart deg for wvent hva med: unnskyld meg, jeg blir syk av at du tenner røylen din. Kanskje du eller vi kan gå byttet bord? Ganske sikker på at dette kunne ordnet seg enkelt uten mobbing offentlig om en hadde tatt en dialog muntlig. Beklager – der sank du virkelig i mine øyne

   1. Hvordan i alle dager klarer du å trekke sammenligninger mellom å bli utsatt for passiv røyking og å se at noen tar seg et glass alkohol? Passiv røyking gir fysiske skader. Å se at voksne har et sunt forhold til alkohol og kan ta seg et glass øl i blant mener jeg er sunt for barn. Å erfare at alkohol er noe som går an å innta i små mengder innimellom er mye bedre enn alternativet. De færreste tar med seg barna sine på restaurant for å drikke seg fulle. (At noen drikker seg fulle foran barn er selvfølgelig ikke bra, men det er en helt annen diskusjon, og mest sannsynlig gjøres det andre steder enn på restaurant..) Poenget med dette innlegget er at røyk er skadelig, og utrolig ubehagelig å puste inn for de som ikke røyker. Hvis du ikke liker å være ute og spise med barn rundt deg, så anbefaler jeg deg å gå et sted der barnefamilier ikke går, eller på kveldstid når barna sover. Selvfølgelig skal barn få være med ut og spise. Regner med fortsatt vil kunne ta deg en tur på restaurant når du har fått egne barn? Er det noe som er usaklig her, så er det kommentaren din.

  132. Dette var ett unødvendig innlegg! Nå må det bli slutt på all diskriminering i dette landet! Finn ett annet bord å slutt å klag!

  133. Parfyme er like jævelig som røyk. Burde vært forbud på begge overalt. SPESIELT forbud på begge inne på senter/butikker.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg